Dostović: Sadašnjoj vlasti je došao kraj, 3. oktobra slavimo pobjedu

SA PREDIZBORNOG SKUPA U TULOVIĆIMA

Na večerašnjem predizbornom skupu u MZ Tulovići kojem je prisustvovao veliki broj članova, simpatizera i aktivista Pokreta demokratske akcije. Prisutnima su se obratili Rasim Dostović, Belma Brigić Softić, Midhat Husić, Fahrudina Jahić i Elzina Pirić.

Na području tržišta rada imamo problem gdje poduzetnici zbog visine poreza i nameta izbjegavaju prijavljivanje radnika. Trenutna vlast u oblasti poreza vrši segregaciju i ima nejednak pristup prema privatnim kompanijama i javnim preduzećima. Privatne kompanije moraju platiti sve poreze i namete, dok javna preduzeća duguju stotine miliona neplaćenih poreza državi, što dodatno otežava život penzionerima i zdravstvenim radnicima. Naša privreda ne može izdržati ovako skupu vlast, ovakve poreze koji su znatno veći nego u zemljama Evropske unije. Država mora više da proizvodi, a da manje troši. Mi danas slobodno možemo konstatovati, da nas sa ovakvom vlasti čeka crna budućnost i da teška vremena dolaze ukoliko ne dođe do promjene vlasti. Zato mi moramo da smijenimo ovu vlast i da ozbiljno počnemo da rješavamo ozbiljne probleme koji se tiču svih nas, kako bi našim građanima obezbijedili sigurnost i bolji život, te spasili daljnje propadanje naše prelijepe Bosne i Hercegovine.”poručio je Rasim Dostović, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine.

Rasim Dostović, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Prisutnim građanima općine Banovići na predizbornom skupu obratila se i kandidatkinja na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona Belma Brigić:

“Jedan od važnijih razvojnih prioriteta naše zemlje je kvalitetno obrazovanje. Škole trebaju biti pristupne, uslovne i funkcionalne u skladu sa 21. vijekom. Potrebna je obrazovna reforma kroz koju će naši đaci nakon završenog školovanja lakše doći do posla i biti spremni za tržište rada. Ne smijemo dozvoliti da vrhunski učenici, studenti i sportisti ne budu nagrađeni za svoje rezultate. Oni treba da razmišljaju kako da grade ovu zemlju, a ne kako da idu iz nje”.

Belma Brigić Softić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

“Zaista nam je žao što moramo spominjati ovu lošu vlast, ali nažalost da imamo svijetlih primjera u Banovićima, ali i širom Bosne i Hercegovine mi bi ih spomenuili i pohvalili. Ova vlast je najgora od kako je Bosna i Hercegovina postala nezavisna i suverena država. Ova vlast uništava rudnike, energetski sektor, uništavaju namjensku industriju. Sve analize govre da će dr. Denis Bećirović pobijediti ubjedljivo. Pokret demokratsek akcije ima jasnu viziju, jasne ciljeve i mi ćemo sigurno biti snaga koja će donijete promjene u naše društvo, zajedno sa svojim koalicionim partnerima”, kazao je Midhat Husić, kandidat na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Midhat Husić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

Fahrudina Jahić, kandidatkinja na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona poručila je da će Pokret demokratske akcije braniti interese svih građana, kako Tuzlanskog kantona tako i cijele Bosne i Hercegovine.

Fahrudina Jahić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

Na veličanstvenom skupu u MZ Tulovići obratila se i predsjednica Pokreta demokratske akcije Elzina Pirić:

Elzina Pirić, predsjednica Pokreta demokratske akcije, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

“Mi dugo godina svjedočimo propalim projektima sadašnje vlasti na čelu sa Strankom demokratske akcije. Trenutni premijer Vlade FBiH zajedno sa svojim predsjednikom stranke, treba da odgovaraju za propale milionske projekte. Tražimo od njih da nam odgovore šta je bilo sa aferom Respiratori? Zašto su uništili projekat izgradnje termo Bloka 7 u Tuzli, gdje je uplaćeno 230 miliona avansa Kineskoj kompaniji, 30 miliona pripremih radova i garancije od 47 miliona. Tražimo odgovore ko će odgovarati za propalih blizu 300 miliona? Zašto su uništeni projekti Bloka 1 u Banovićima i Bloka 8 u Kaknju? Šta je sa projekta HE Vranduk, gdje su kamen temeljac više puta polagali? Da li će građani iz svojih džepova platiti višemilionski dug Strabagu? Šta je sa izgradnjom autoputeva i brzih cesta? Na ova pitanja, ali i na mnoga druga, dužni su građanima dati odgovore!”.

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije uz podršku svojih članova i simpatizera nastavit će se 16. septembra u mjesnoj zajednici Grivice sa početkom od 18:00 sati.

Back to top button