Mještani Tulovića večeras jedinstveno podržali buduće vijećnike i načelnika PDA

Predizborni skup održan večeras u mjesnoj zajednici Tulovići, još jednom je pokazao veliku podršku Pokretu demokratske akcije, kandidatima za Općinsko vijeće i kandidatu za općinskog načelnika Midhatu Husiću.

Aktuelni načelnik i kandidat za budućeg načelnika Midhat Husić, za razliku od svojih protukandidata, koji svakodnevno prave opstrukcije i sprečavaju realizaciju značajnih kapitalnih projekata, nastoji sačuvati i zaštiti lokalnu zajednicu i Rudnik.

-„ Banovići su svjetlo Bosne i Hercegovine i tako će ostati jer ćemo i dalje štiti naše Banoviće, naš Rudnik, razvijati Poslovnu zonu i zaposliti još dvije hiljade naših sugrađana te na taj način spriječiti odlazak naše omladine“, kazao je u svom večerašnjem obraćanju Husić. Takođe je istakao da će u Tulovićima biti završeni započeti projekti, premještanje škole, kao i preostala infrastruktura.

Četiri kandidata za Općinsko vijeće, za koje će svi imati priliku glasati 15. novembra obratila su se prisutnima. Prvi se obratio nosilac liste Emir Idrizović koji je u svom obraćanju kazao da je primarni cilj PDA spajanje, a ne podjela, kao što je to slučaj u drugim strankama.

-“ Uvjeren sam da su naši građani vrlo svjesni, politički zreli i da će to prepoznati i podržati kandidate PDA na predstojećim loklanim izborima”, istakao je Idrizović.

Kao domaćin mjesnog ogranka kandidat za Općinsko vijeće Mirza Demirović, govorio je u čast stanovništva iz mjesne zajednice Tulovići. Demirović je istakao da pored projekata koji su do sada urađeni, potrebno je uraditi još infrastrukturnih projekata kako bi se poboljšao život na području Banovića.  Poboljšanje cjelokupnog života na području Banovića moguće je samo uz Općinski odbor PDA Banovići, kao i nosioca društveno-političkog života u ovoj lokalnoj zajednici uz naše vijećnike i našeg načelnika Midhata Husića.

Anela Čaušević, kandidatkinja za Općinsko vijeće je izrazila čvrstu volju da se radi na uspostavljanju bliže veze škola i lokalnih poslodavaca. “Cilj je stvaranje mogućnosti za zapošljavanje mladih i razvijanje vještina u poslovima za koje lokalni poslodavci iskažu potrebe”, -navela je u svom obraćanju Čaušević.

Kandidatkinja Elsada Softić je istakla činjenicu da jedino rukovodstvo Pokreta demokratske akcije pruža šansu mladim ljudima, daje podsticaje za obrazovanje, pomaže stručno osposobljavanje i stvara bolje uslove na ovim prostorima.

I na večerašnjem predizbornom skupu predstavljeno je svih 29 kandidata za Općinsko vijeće.

Podrška koju je mjesna zajednica Tulovići pružila Pokretu demokratske akcije, večeranjim kandidatima, načelniku Midhatu Husiću i predsjedniku PDA BiH dr. Mirsadu Kukiću, govori da je pobjeda PDA sigurna, istakla je u svom večerašnjem obraćanju predsjednica najjačeg Općinskog odbora, Elzina Pirić.

Uz pobjedničke poruke, pozive na rad i odgovornost, istrajnost u podršci ideje dr. Mirsada Kukića, završen je još jedan predizborni skup Pokreta demokratske akcije.

Sutra 22. oktobra, u mjesnoj zajednici Oskova sa početom u 17,00 sati, nastavit će se predizborna kampanja OO PDA Banovići.

Back to top button