Veličanstven pobjednički predizborni skup u Repniku

Dan izbora 15. novembar sve je bliži, a tako se privodi kraju kampanja Pokreta demokratske akcije u Banovićima. Preostala je organizacija još dva predizborna skupa, nakon što je večeras pred velikim brojem članova i simpatizera ove stranke održan predizborni skup u mjesnoj zajednici Repnik.

Sportski poligon u Mačkovcu bio je premal za sve posjetioce koji su iskazali podršku programskim ciljevima Pokreta demokratske akcije i predsjedniku dr. Mirsadu Kukiću, koji je svojim dolaskom uveličao ovaj skup, čovjeku koji se dušom i srcem bori za ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica.

O tome da je konkurs u RMU „Banovići“ raspisan bez saglasnosti nadležnih tijela samo kako bi se pokrili ankesi i rješenja odabranim, govorila je predsjednica Općinskog odbora i federalna zastupnica Elzina Pirić. -„ Konkurs je raspisao da pokrije rješenja i anekse koji su dati našim ljudima, koji su ucjenjeni i kojima je prijećeno, kao i onima koji su se prodali za sitne pare. Žalosno je što nisu planirali uposliti ni jednog novog radnika sa biroa, a ono što je velika prevara jeste traženje kućnih listi da bi Bego Gutić imao uvid koliko članova ima u kojoj kući koje će ucjenjivati“,-kazala je predsjednica Pirić i naglasila da Banovići imaju samo jednog lidera, a to je dr. Mirsad Kukić.

PDA jedini ponudio opšti privredni koncept

Na večerašnjem skupu prisutnima se obratio i potpredsjednik Općinskog odbora Banovići Nevad Ikanović u svojstvu domaćina. Ikanović je govorio o historijskom trenutku za Rudnik i cijelu općinu Banovići. –„Rudnik Banovići u Bloku 7 nije planiran za ugalj, zbog toga je predsjednik Kukić prije deset godina pokrenuo ideju izgradnje termoelektrane Banovići. Ukoliko ne izgradimo termoelektranu, ukoliko ne pobijedimo ove druge koji to opstruiraju, Rudnik će se naći u teškoj situaciji, a time i cijela općina“, kazao je Ikanović i naglasio da je  Pokret demokratske akcije jedini ponudio opšti privredni koncept, a to je izgradnja termoelektrane Banovići, izgradnja cementare, izgradnja fabrike građevinskog materijala, otvaranje rudnika krečnjaka i izgradnja pruge Vareš – Banovići“.

Na ovom skupu, kao i svim prethodnim, predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Midhat Husić. Husić je govorio o aktuelnom stanju u RMU „Banovići“. –„Jučer direktor Rudnika Fadil Kudumović izjavio da nemaju saglasnost za raspisivanje konkursa; ni Vlade Federacije BiH, ni Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, ni Nadzornog odbora Rudnika, te da je ovo neki interni konkurs i da će zaposliti do deset ljudi“,-kazao je Husić i istakao da bi aktuelna uprava Rudnika jučer dobila mandat na četiri godine, da su imali podršku.

Predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće

Kandidati za Općinsko vijeće iz mjesnog ogranka Repnik govorili su u svojstvu domaćina na večerašnjem veličanstvenom predizbornom skupu pobjedničke stranke u Banovićima.-„Ovim izborima odlučujemo o sudbini našeg grada i zato ne smijemo dozvoliti da nas razdijele, da našoj sudbini i sudbini našeg mjesta odlučuju ljudi koji ne žive ovdje,“- kazala je kandidatkinja Anela Čaušević i istakla da lokalnu zajednicu samo jedinstvo može učiniti još jačom.

O Pokretu demokratske akcije koja ima viziju predsjednika dr. Mirsada Kukića koji svojom politikom nije dozvolio grešku i ulazak u koncern Elektroprivrede, govorio je kandidat Munever Rizvić. –„Naš kurs je termoelektrana Banovići u kojoj ćemo imati siguran plasman uglja što je garancija da ćemo ne samo zadržati nego i povećati broj zaposlenih“,-kazao je Rizvić.

-„Mnogi projekti su pokrenuti, a cilj je da ih mladi nastave, svojom kreativnošću uljepšaju te umijećem i trudom završe. Upravo zbog toga sam ovdje da maksimalnim zalaganjem zajedno doprinesemo realizaciji svih ideja i projekata, da svim onim koji su govorili da mi to ne možemo pokažemo da mi imamo više od izgovorenih riječi, da mi imamo djela“,-kazala je kandidatkinja Belma Brigić u svom obraćanju prisutnima u Repniku.

O ciljevima Pokreta demokratske akcije koji se odnose na mlade govorio i kandidat Mehmed Šarić. -„Pokret demokratske akcije daje prostora za političko djelovanje nas mladih, što vam dokazuje ova lista kandidata za Općinsko vijeće kao i da je Pokret demokratske akcije svjestan činjenice da je ulaganje u mlade višestruko isplativo za lokalnu zajednicu, pa ćemo se i u narednom periodu još više zalagati za poboljšanje projekta stipendiranja srednjoškolaca i studenata“, kazao je kandidat Šarić.

Nosilac liste za Općinsko vijeće Emir Idrizović pozvao je prisutne da glasaju za najbolju listu, za najodanije i najvrednije ljude i kandidata za općinskog načelnika Midhata Husića koji je svojim dosadašnjim radom stekao povjerenje građana i dokazao da se jedino radom i odgovornošću mogu realizovati planirani ciljevi.

Kao i svi prethodni predizborni skupovi Pokreta demokratske akcije i večerašnji skup ispraćen je poštivanjem svih higijensko epidemioloških mjera s ciljem da se zaštiti stanovništvo ove lokalne zajednice.

Jedan od najposjećenijih dosadašnjih predizbornih skupova Pokreta demokratske akcije, koji dokazuje i obećava ubjedljivu pobjedu ove stranke, završen je ovacijama podrške ljudima na čelu stranke.

Na kraju predizbornog skupa, članovi i simpatizeri Pokreta demokratske akcije su pozvani na još jedan skup, koji će se održati u mjesnoj zajednici Banovići Selo, u utorak 10. novembra sa početkom u 18,00 sati.

Back to top button