Zagađenost vode na području Banovića – Ko su zagađivači vode!?

Zbog proziva na zagađenost vode na području Banovića od strane SD BiH Banovići demantujemo  informaciju koja je objavljena na Facebook profilu navedene stranke.
Naime zagađenost vode nije uzrok kako SD navodi lokalna PDA vlast, nego stranka SD koja upravlja šumama i koja je odgovorna za zamućivanje vode.
Stranka SD optužuje Načelnika za zagađenost vode sa jedinim razlogom, odnosno kako bi dobili političke poene.

Građani Banovića znaju ko muti vodu

Razlog zamućivanja vode jesu mašine od Šuma TK koje ovih dana izvode radove neposredno pored Krabanje, što dovodi do trenutne situacije sa vodom na području  Banovića.
Naime, Općinski načelnik zajedno sa vijećnicima PDA i OO PDAod 2007 godine vodi borbu da se zaštite izvorišta, dok kadrovi SD devastiraju ista izvorišta, te su kompletno preduzeće podredili interesima stranačkih lobija u oblasti šumarstva.
O zamućivanju vode također se raspravljalo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, te su prilikom rasprave vijećnici u vijeću ispred SD  napustili 39. Sjednicu OV kako bi zaštitili svoj kadar u Šumama TK.
Na ovoj sjednici Općinsko vijeće je donijelo zaključke kojim traži od nadležnih institucija da se kazne odgovorni koji godinama devastiraju izvorišta.

Važno je napomenuti da su članovi SD napustili stranku SDP kako bi za sebe lično obezbijedili funkcije, te da na zaštiti izvorišta za Banovići ne poduzimaju ništa, osim što sjede u vlasti u TK Vlade i Skupštine.

Zbog zaštite izvorišta osnovan je Zaštićeni pejzaž, ali nažalost nije ostvario svoju namjenu jer rukovodstvo istog učestvuje u genocidu nad šumom i izvorištima vode.

Kako se navodi od strane SD BiH Banovići, voda na području grada  je mutna, međutim  ne radom stranke PDA, nego lošim radom kadrova SD stranke koji su odlučni u namjeri da se unište izvorišta, a na isti način pokušavaju da predstave svoj rad u najboljem svjetlu. Ono što je žalosto jeste da Šume TK i Zaštićeni pejzaž vode kadrovi SDA i SD iz Banovića koji svojim vodstvom uništavaju izvorišta i šume.

Press služba OO PDA Banovići

 

 

Back to top button