Aljkovići ostaju srce Općinskog odbora PDA Banovići

Predizborni skup Općinskog odbora Pokreta demokratske akcije Banovići održan večeras u Aljkovićima, još jednom je dokazao da ideja dr. Mirsada Kukića ima najveću podršku iz srca Aljkovića. Svojim radom i odgovornošću prema ovoj lokalnoj zajednici, prvi milionski projekat u herojske Aljkoviće donio je upravo predsjednik PDA BiH dr. Mirsad Kukić, što je u svom obraćanju istakla predsjednica Općinskog odbora PDA Elzina Pirić.

O značaju ovih lokalnih izbora i onome po čemu su Banovići prepoznatljivi, govorio je aktuelni načelnik i kandidat za načelnika Općine Banovići Midhat Husić.

-„Ovo su najbitniji izbori u historiji Banovića jer su se svi udružili da sruše ono po čemu su  Banovići prepoznatljivi, da sruše našu snagu i naše jedinstvo, da nam oduzmu politički uticaj koji Banovići imaju u političkom životu Bosne i Hercegovine“, -kazao je Husić. Naglasio je da se posebna pažnja i briga mora posvetiti Rudniku, jer je interes PDA, prije svega, jak i stabilan Rudnik. Takođe je naglasio da se mora voditi posebna briga o izgradnji projekata termoelektrane i cementare, kako bi zajedno sa poslovnom zonom otvorili dodatne dvije hiljade radnih mjesta koji će omladini omogućiti bolji život u Banovićima.

Da PDA daje šansu mladim ljudima i stvara ambijent u kome će mlade generacije preuzeti odgovornost za svoju budućnost i prosperitet, govorio je kandidat za Općinsko vijeće Banovići i nosilac liste Emir Idrizović u svom obraćanju.-„PDA daje šansu mladim ljudima da uz pomoć iskusnih članova nastave put koji je zacrtao predsjednik PDA dr. Mirsad Kukić“,-naveo je Idrizović.

Kandidat za Općinsko vijeće Sifet Ikanović, u svom obraćanju u svojstvu domaćina, kazao je da PDA pokazuje visok stepen odgovornosti prema svojim glasačima te će nastaviti u pravcu razvoja i stabilnosti općine.

Iz reda Asocijacije žena obratila se i kandidatkinja za Općinsko vijeće Erna Varešević, koja je pozvala na jedinstvo te istakla da će podrša glasača biti opravdana radom i odgovornošću budućih vijećnika i načelnika najjačeg i najboljeg Općinskog odbora.

-„ Kao kandidat koji je u prošlom sazivu Općinskog vijeća dobio Vašu podršku i povjerenje, obećavam da ću se zalagati i biti podrška sadašnjem i budućem načelniku Midhatu Husiću na realizaciji započetih projekata i dati maksimalan doprinos poboljšanju uslova života svih građana naše lokalne zajednice“, kazao je u svom govoru kandidat za Općinsko vijeće ispred PDA Mirnes Softić.

Pored kandidata koji su se obratili članovima i simpatizerima na večerašnjem predizbornom skupu, predstavljeno je svih 29 kandidata za Općinsko vijeće Banovići.

Predizborna kampanja OO PDA Banovići nastavit će se sutra, 21. oktobra u mjesnoj zajednici Tulovići sa početkom u 17,oo sati.

Back to top button