Bećić: PDA je jasno opredijeljena za borbu protiv korupcije

PORUČENO SA SKUPA IZ OMAZIĆA

Večeras je u MZ Omazići održan veličanstven predizborni skup Pokreta demokratske akcije pred velikim brojem građana općine Banovići. Na večerašnjem predizbornom skupu obratili su se kandidati za skupštinu Tuzlanskog kantona Mehmed Hasanović i Belma Brigić Softić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Bećić, te predsjednica Pokreta demokratske akcije i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Elzina Pirić.

Mirsad Bećić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, naveo je u svom obraćanju:

Mirsad Bećić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

“Vladavina prava jedan je od suštinskih elemenata svakog funkcionalnog demokratskog društva, pa tako i bosanskohercegovačkog. U Bosni i Hercegovini ključni preduslov za ekonomski razvoj i prosperitet građana je vladavina prava. Samo pravna država s primarnom vladavinom zakona, jeste garant stabilnosti pravnog sistema, a time i osnovna garancija prava i slobode čovjeka. U ovom trenutku korupcija je jedna od većih prepreka za razvoj društva u Bosni i Hercegovini, zato što je korupcija prisutna u različitim oblicima u gotovo svim segmentima društveno-političkog života. Posljedice korupcije građani Bosne i Hercegovine osjećaju gotovo svakodnevno, a to  pokazuju i mnoga istraživanja koja provode međunarodne organizacije, koje dokazuju negativan i štetan efekat korupcije na razvoj našeg društva. Bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost odgovor društva i državnih institucija na korupciju i zloupotrebe mora biti jasan. PDA je jasno opredjeljena za borbu protiv korupcije, to smo i dokazali kada smo bili dio vladajuće koalicije u Vladi i Skupštini TK, tada je usvojena Strategija za borbu protiv korupcije 2021.-2024. i Akcioni plan za provodenje Strategije za borbu protiv korupcije 2021.-2024., kao i osnovan Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona”.

Kandidatkinja Belma Brigić Softić, na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona poručila je:

Belma Brigić Softić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

“Loša vlast zaustavila je izgradnju jednog od najboljih projekata, projekat opstanka i razvoja Banovića, projekat termo Bloka 1 u Banovićima. Ta ista loša vlast želi da uništi Rudnik Banovići. Banovići bez Rudnika su kao kuća bez temelja. Drugog oktobra svi zajedno moramo im reći da još treba da uče, da Pokret demokratske akcije ima sposobne kadrove koji će preuzeti Rudnik, stabilizirati ga i završiti projekat Termoelektrane u Banovićima”.

Kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona Mehmed Hasanović poručio je:

Mehmed Hasanović, kandidat za Skupštinu TK

“Koliko je bezosjećajna vlast u Tuzlanskom kantonu govori činjenica da su djeci sa poteškoćama u razvoju iz Centra za razvoj inkluzivnih praksi, oteli automobil i ukinuli mobilni tim. Smanjili su broj zaposlenih i broj terapija koje toj djeci i njihovim roditeljima, nastavnicima znače život. Prvo šta ćemo uraditi, nakon što formiramo vlast, jeste da se vrate sve terapije toj djeci koje je ova bezosjećajna vlast ukinula, te da im se pod hitno vrati oteto vozilo od Centra za razvoj inkluzivnih praksi. Da je sreće i pameti to niko nikada ne bi ni uradio. Ujedinjeni, obećavamo vam da ćemo ispraviti nepravdu i pomoći djeci, to je obaveza svih nas”.

Prisutnim građanima obratila se i predsjednica Pokreta demokratske akcije i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Elzina Pirić, te im se zahvalila na dolasku i na slanju pobjedničke poruke iz Omazića. Pokret demokratske akcije biti će dio vlasti nakon 2. oktobra, na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Elzina Pirić, predsjednica Pokreta demokratske akcije, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije uz podršku svojih članova i simpatizera nastavit će se 20. septembra u mjesnoj zajednici Pribitkovići sa početkom od 18:00 sati.

Back to top button