BEGO GUTIĆ NASTAVLJA DA LAŽE GRAĐANE BANOVIĆA

Bego Gutić nastavlja da laže građane Banovića, prebacujući odgovornost za svoje nezakonito predlaganje i imenovanje članova UO JZU Dom zdravlja Banovići.

Uopšte nije bitno je li to Fertik Glibanović ili neko drugo ime u UO JZU Dom zdravlja Banovići, ali je očito njemu bitno da nezakonito imenuje, Nedžada Djedovića, inače člana Izvršnog odbora OO SDA Banovići.

Nedžad Djedović inače je državni službenik, te ne može biti član upravnog odbora.

O njegovom patriotizmu za JZU Dom zdravlja Banovići govori i činjenica da su i on i supruga tužili JZU Dom zdravlja Banovići.

Nedžad Djedović inače je vlasnik lanca apoteka, koji godinama drži monopol u Banovićima, te su Banovići plaćali najskuplje lijekove u BiH i glavni je bio kočničar otvaranja dežurne apoteke u Banovićima koristeći svoju poziciju Pomoćnika ministra zdravstva TK.

Da se radi o nezakonitom imenovanju znaju dobro i članovi Stručnog vijeća JZU Dom zdravlja Banovići, koji isto tako nisu predložili svog člana nego je Bego Gutić prekoračenjem ovlaštenja uradio to umjesto njih.

Da Bego Gutić i većina predvođena sa SDA odbija raditi po Zakonu prilažemo i Zaključak koji je Klub vijećnika PDA u OV Banovići predložio na samoj sjednici, koji je većina predvođena sa SDA odbila.

Back to top button