Brigić Softić: Bosanske žene su bile i ostale jedan od odlučujućih faktora u borbi za ovu zemlju

Na večerašnjem predizbornom skupu u MZ Aljkovići kojem je prisustvovao veliki broj članova, simpatizera i aktivista Pokreta demokratske akcije, predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti na Općim izborima 2022. godine ispred OO PDA Banovići.

Predsjednica Pokreta demokratske akcije i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Elzina Pirić kazala je: 

Elzina Pirić, predsjednica Pokreta demokratske akcije, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

“Važnost obrazovanja jednog društva je neosporiva. Da na svojoj koži ne bi osjetili težinu izreke „Ako želiš uništiti jednu državu, uništi joj obrazovanje“ Pokret demokratske akcije prioritetno se zalaže za poboljšanje kvaliteta nastave i jačanje obrazovnog sistema, po uzoru na napredne zemlje svijeta. Apsolutno podržavamo razvoj Bosne i Hercegovine kao društva utemeljenog na znanju. U zdravstvenom sektoru potrebno je pacijenta postaviti u središte zdravstvenog sistema, te izjednačiti prava pacijenata kao korisnika usluga na svim nivoima zdravstvene zaštite”.

Midhat Husić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona na večerašnjem predizbornom skupu poručio je:

Midhat Husić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

“Pokret demokratske akcije ima jasne ciljeve, imamo sposobne kadrove. Pokret demokratske akcije biti će snaga koja će zajedno sa svojim partnerima donijeti promjene u naše društvo. Zaustavit ćemo propadanje energetskog sektora, spsasit ćemo rudnike od uništenja, moramo izgradit nove termoblokove. Sada je vrijeme, sada je trenutak, cijelom svijetu treba energija, treba struja. Rudari i rudnici mogu živjetu od svog rada, ne treba nama sadaka i milostinja”.

Rasim Dostović kandidat Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kazao je:

Rasim Dostović, kandidat za Predstavnički dom parlamenta FBiH

“Aktuelna vlast nije svjesna potencijala prirodnih resursa, tu posebno mislimo na šume čiji nestanak zbog neplanske sječe izaziva velike promjene i uticaj na biodiverzitet u našem prostoru, kao i nestanak voda. Na sceni je trenutno sječa šuma na našim izvorištima koju pokušavamo zaustaviti više od dvije godine, ali zbog nedostatka volje općinskih organa Banovića, Banovići ne mogu dobiti koncesiju za svoja izvorišta koje smo posjedovali više od 70 godina”.

Kandidatkinja Belma Brigić Softić, na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona u Stražbenici poručila je:

Belma Brigić Softić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

“Bosanske žene su bile i ostale jedan od odlučujućih faktora u borbi za ovu zemlju, za njenu izgradnju, napredak i njenu budućnost. Zahvaljujući bosanskoj ženi sačuvana je porodica, tradicija, vjera, kultura na ovim prostorima. Drage dame, vi koje činite polovinu čovječanstva, a drugu rađate i odgajate budite odgovorne i zapamtite da je vaša uloga ključna i za budućnost BiH. Danas kada nam udaraju na temelje države, nacionalni ponos, vjeru, dostojanstvo, porodicu, čast, slobodu, pravdu, vakat je da kažemo Dosta. Mi smo tu, mi volimo BiH, ne damo BiH, mi ne prodajemo nego poštujemo sve one koji su se borili da imamo svoju zemlju. Imati slobodu i živjeti u svojoj državi, to nema cijenu. Nemamo vremena i prostora da eksperimentišemo, da se u vremenu ove političke krize opredjeljujemo za ljude koji dijele našu domovinu, kojima ne trebamo, koji nas žele zamjeniti robotima. Nama treba jedinstvena i građanska BiH, buduća članica EU i NATO-a”.

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije uz podršku svojih članova i simpatizera nastavit će se 11. septembra u mjesnoj zajednici Brezovača sa početkom od 18:00 sati.

 

 

Back to top button