Delegacija OO PDA Banovići odala počast Sulejmanu Tihiću, jednom od najuticajnih političara BiH

Delegacija Pokreta demokratske akcije, predvođena osnivačem dr. Mirsadom Kukićem i predsjednicom Elzinom Pirić, povodom devete godišnjice smrti položila je cvijeće na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sin Anvar Tihić zahvalio se delegaciji PDA koja kontinuirano obilježava godišnjicu smrti te što čuvaju uspomenu na njegovog oca, lik i djelo rahmetli Sulejmana Tihića.

Podsjetimo, predsjednik Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države. Učestvovao je u mnogim važnim političkim procesima za našu domovinu. Ostat će upamćen po svojoj odanosti i požrtvanosti Bosni i Hercegovini, zalaganju za politički kompromis, dijalog i interes države, kao i da svi građani budu jednaki i slobodni.

Počast jednom od najuticajnih političara naše jedine države odali su osnivač Pokreta demokratske akcije dr. Mirsad Kukić, Elzina Pirić, predsjednica PDA, Sifet Ikanović, predjsedavajući OV Banovići, Klub vijećnika PDA u Općinskom vijeću Banovići, Uprava Rudnika mrkog uglja Banovići, delegacija Općinskog odbora PDA Banovići, Asocijacija žena i Asocijacija mladih PDA Banovići, te Sindikalna orgnizacija RMU Banovići.

Pored delegacija iz Banovići, počast je odala delegacija Kantonalnog odbora PDA TK, delegacije gradskih i općinskih odbora PDA.


Back to top button