Delegacija PDA povodom šeste godišnjice smrti odala počast Sulejmanu Tihiću

Delegacija Pokreta demokratske akcije, predvođena Mirsadom Kukićem, predsjednikom stranke, je povodom šeste godišnjice smrti položila cvijeća na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sin Anvar Tihić zahvalio se delegaciji PDA koja kontinuirano od formiranja ove političke organizacije obilježava godišnjicu smrti te što čuvaju uspomenu na njegovog oca, lik i djelo rahmetli Sulejmana Tihića.

Podsjetimo, Tihić je dao ogroman doprinos u političkom i društvenom životu naše države. Učestvovao je u mnogim važnim političkim procesima za našu domovinu. Ostat će upamćen po svojoj odanosti i požrtvanosti Bosni i Hercegovini, zalaganju za politički kompromis, dijalog i interes države, kao i da svi građani budu jednaki i slobodni.

Počast jednom o najuticajnih poličara naše države odali su Samir Imamović, generalni sekretar stranke, zatim delegacije gradskih i općinskih odbora PDA s područja Tuzlanskog i Posavskog kantona, Sapne, Tuzle, Banovića, Srebrenika, Gradačca, Živinica, Orašja i Odžaka, te zastupnici u Kantonalnoj skupštini i Općinskom vijeću Banovići, zatim delegacija načelnika Općine Banovići, kao i veliki broj članova Asocijacije mladih i Asocijacije žena PDA Banovići, te Sindikat RMU Banovići.

Back to top button