Dostović: PDA će penzionerima obezbijediti dosljedan i kvalitetan život

PORUČENO SA PREDIZBORNOG SKUPA U PRIBITKOVIĆIMA

Pokret demokratske akcije, večeras je u mjesnoj zajednici Pribitkovići nastavio sa održavanjem predizbornih skupova povodm Općih izbora 2022. godine kojim je prisustvovao veliki broj građana. Na predizbornom skupu obratili su se kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona Midhat Husić i Belma Brigić Softić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Rasim Dostović, te kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Bećić.

Midhat Husić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona večeras se obratio pred velikim brojem prisutnih građana mjesne zajednice Pribitkovići i naveo:

Midhat Husić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

“Mi smo svjedoci da u posljednih osam godina, nikad nije bila ovako loša vlast u Bosni i Hercegovini. Ne postoji niti jedno obećanje koje je ova loša vlast ispunila. Zato dragi moji sugrađani pred nama je veliki posao, ali i obaveza, mi moramo vratiti povjerenje u institucije, razvijati našu Bosnu i Hercegovinu, te vratiti naše mlade ljude koji su napustili Bosnu i Hercegovinu. Došlo je vrijeme za promjene, za rad, odgovornost, ekonomiju i sigurnost, došlo je vrijeme za veliku pobjedu Pokreta demokratske akcije”.

Nakon Husića, prisutnim građanima obratila se i Belma Brigić Softić, te poručila:

Belma Brigić Softić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona

“Mladi odlaze, ljudi ostaju bez posla, ne možemo biti samo posmatrači. Nije dovoljno znati, znanje moramo i primijeniti. Htjeti nije dovoljno, moramo i uraditi. Moramo graditi društvo da svima bude bolje. Samo razvojem ekonomije i sigurnosti možemo stvoriti bolje uslove za život, kako bi svi ostali živjeti i raditi u Bosni i Hercegovini, te kako bi se vratili svi oni koji su bili primorani otići van granica ove zemlje”.

Osim kandidata za Skupštinu Tuzlanskog kantona prisutnim se obratio i Mirsad Bećić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine:

Mirsad Bećić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

“Bosna i Hercegovina ima dosta ljudskog potencijala, prirodnih resursa, postojeće infrastrukture, za mnogo veću proizvodnju i bolji standard života bosanskohercegovačkih građana, nego što ih danas ostvaruje, ali imamo lošu vlast koja to ne koristi. Samo podatak da stotine miliona dajemo na uvoz vode dovoljno govori o brizi aktuelne vlasti za domaćom privredom. Sljedeći primjer je energetski sektor, gdje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uz pomoć Elektroprivrede uništava rudnike, svoj vlastiti resurs, sprečava izgradnju profitabilnih termo blokova. Svjesno rizikuju da postanemo energetski zavisna zemlja, da moramo kupovati električnu energiju po znatno većim cijenama. Izgradnjom termoblokova osim što bi električnu energiju prodavali na svjetskom tržištu, ono što je ključno zaposlili bi naše mlade, koji ne bi morali odlazit iz naše zemlje. Pored toga da bi zaustavili iseljavanje naše djece, moramo postati članica NATO-a i Evropske unije, zakoni moraju biti isti za sve, korupcija se mora iskorijeniti, a ekonomiju moramo razvijati uz korištenje domaćih resursa. Kada to ostvarimo, niko neće željeti da napusti Bosnu i Hercegovinu”.

Rasim Dostović, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH poručio je:

Rasim Dostović, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

“Pokret demokratske akcije neće podržati poresku politiku koja će biti na šteti radnika. Ne može više radnik u Bosni i Hercegovini živjeti sa 700 KM plate, moramo tu platu povećati kako bi imao život dostojan čovjeka. Penzioneri se suočavaju sa velikim problemima, visina penzije ugrožava njihovu egzistenciju. Svakodnevnim rastom cijena penzioneri su dovodeni na rub siromaštva. Enormno niske penzije dovele su ih u situaciju da ne mogu obezbijediti sebi tri redovna obroka dnevno, pa čak i redovne ljekarske terapije. Mi iz Pokreta demokratske akcije obezbijedit ćemo zakon, kojim ćemo uskladiti visinu penzija sa potrošačkom korpom. Moramo obezbijediti penzionerima dosljedan i kvalitetan život. Mi im to obećavamo i mi ćemo to ispuniti”.

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije uz podršku svojih članova i simpatizera nastavit će se 21. septembra u mjesnoj zajednici Podgorje sa početkom od 18:00 sati.

Back to top button