ELZINA PIRIĆ na čelu najjačeg Općinskog odbora PDA BiH

U subotu 29.02.2020.godine delegati Skupštine OO PDA Banovići birali su stranačke organe u prvim stranačkim izborima od osnivanja ovog političkog pokreta.

U 18. Mjesnih ogranaka izabrani su Mjesni odbori, delegati Skupštine, te predloženi kandidati za Izvršni odbor i predsjednika OO PDA Banovići.

Kandidat  ispred svih 18 Mjesnih ogranaka  za predsjednika Općinske organizacije bila je Elzina Pirić koja je do sada obnašala dužnost povjerenika OO PDA Banovići.

Nakon dobijenih saglasnosti od nadležnih organa PDA volju Mjesnih ogranaka ispoštovali su i delegati Skupštine koji su jednoglasno izabrali Elzinu Pirić za predsjednika OO PDA Banovići koja će u narednom četvorogodišnjem
mandatu predvoditi najjaču Općinsku organizaciju PDA BiH

Za podpredsjednike izabrani su Midhat Husić aktuelni nčelnik općine Banovići i dr. Nevad Ikanović.

Za članove Izvršnog odbora podršku delegata Skupštite dobili su:dr.Mirsad Kukić, Midhat Husić, dr. Mirsad Bećić, dr. Nevad Ikanović,Sifet Ikanović Nermin Delagić, Redžiba Šiljić-Sagdati, dr. Safer Demirović, Enes Šabanović, Azra Kahrimanović, Emir Idrizović, Dževad Hasanbegović i prof.dr. Zahid Bašić-Mido.

Po funkciji u Izvršni odbor ulazi predsjednica AŽ Belma Brigić, te predsjednik AM koji će biti izabran na Skupštini 07.03.2020.godine.

Liderska pozicija dr. Mirsada Kukuća u ovom političkom pokretu, iako se PDA na TK nalazi u opoziciji, ne jenjava, nego, naprotiv, nekoliko mjeseci vladavine aktuelne Vlade TK, ojačalo je lidersku poziciju čovjeka, koji ostao neprikosnoven i jedinstven političar kome su opći interesi iznad personalnih, što je bezbroj puta do sada dokazao, zbog čega je realno očekivati da greške aktuelne   skupštinske većine budu sankcionisane jačanjem PDA na lokalnim izborima,
a i mogućnošću da je vladajućoj većini na TK zbog neracionalnog ponašalja sa ljudskim i drugim resursima, te grubim kršenjem i ignorisanjem preporuka OHR-a i Ambasade SAD-a “rok upotrebe ” pri kraju.

U svom obraćanju dr. Kukić, osvrnuo se na pogrešnu ali dogovornu državnu politiku kojom se pokušavaju stvoriti tri nacionalna bloka sa liderima u kojima bi kolektivitet prešao osnovnu vrijednost a to je za svaku državu njn građanin-čovjek kao najveća vrijednost.

Konstituisanje Vjeća ministara koje se, obzirom na SNSD-ov uticaj u Domu naroda PS BiH,više ne može zamjeniti, bila je dogovorna politika omogućavanja blokade državnih institucija.

Kako je dogovorena vještačka kriza na državnom nivou tako je isti scenario preslikan na federalni nivo kroz blokadu zvanu “Izborni zakon”.

Na taj način stvara se vještačka kriza, gubi uticaj manjih političkih stranaka koje se po svaku cijenu uništavaju, a jačaju predvodnici tri nacionalna bloka, gdje bi se građani u strahu okretali samozvanim nacionalnim vođama.

Dr. Kukić se još jednom osvrnuo i na aktuelnu Vladu TK kao vladu koja u bescijenje prodaje interese TK, tako da je za nas daleko opasniji “Karaula virus” nego “korona virus” je većina koji pređu Karaulu zaboravljaju građane TK sve do momenta izbora kada im je potrebna baza, jer ne mijenjaju CIPS.

Pored mnogobrojnih poruka koje je dr. Kukić poslao članovima ovom prilikom bila je i ona kojom se zahvalio na demokratskim izborima bez lobiranja, kao u nekim partijama, koja su kao audio snimci preplavili društvene mreže, što je još jedan dokaz našeg ispravnog puta u osnivanju PDA kao političkog subjekta.
(Napomena:Govor dr. Kukića je od strane autora parafraziran a uskoro objavljujemo izvoran govor)

Back to top button