Jedinstvo i snagu ćemo pokazati na djelu 7. oktobra – poručeno iz Grivica

Sa prepunog sportskog stadiona u mjesnoj zajednici Grivice Izbroni štab Općinskog odbora Pokreta demokratske akcije Banovići poslao je poruku da samo jake lokalne zajednice garantuju jaku Bosnu i Hercegovinu i da će se jedistvo i snaga pokazati na djelu 7. oktobra.
– Ovi ljudu ovdje imaju jedan interes, a to je opšti interes, to su Banovići, Živinice, Sapna, Teočak, Čelić, Kladanj, Gračanica, Gradačac, Doboj Istok, Tuzla i sve druge opštine na području BiH, samo one jake garantuju jaku Bosnu i Hercegovinu. Mi ćemo uz rad i odgovornost obezbijediti i sačuvati jake lokalne zajednice, kazala je predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić, te pozvala prisutne da izađu na izbore, da ne budu apatični i nezainteresovani, da iskoriste pravo, tekovinu demokratije koja im je data i da izaberu najbolji tim a to je Pokret demokratske akcije.
Kandidat PDA za Skupštinu TK Fetah Hujdur iz Kalesije u svom obraćanju je rekao da se samo uz ovako jedistvo koje vidimo večeras može ostvariti ono je što je realno i bitno a to je politika u interesu građana TK i države BiH.
Mještanima je predstavljen i kandidat za Parlament FBiH iz Živinica Said Muhić koji je prisutne pozvao da između ponuđena dva puta izaberu put PDA.
– PDA je snaga koja će se širiti i budite sigurni da ćemo 2022. godine biti organizovani na takav način da ćemo imati sve kandidate u svim kantonima, u svim regionalnim odborima, Republici Srpskoji i kandidata za člana Predsjedništva BiH, kazao je Muhić i dodao da će ovaj put PDA podršku za člana Predsjedništva BiH dati čovjeku sa kojim može realizovati programske ciljeve, a to su jake lokalne zajednice.
Rasim Dostović kandidat za Skupštinu TK na večerašnjem skupu je govorio o skorašnjoj nepopularnoj mjeri Vlade FBiH prema Elektroprivrede.
– To se nikad nije dogodilo ni jednoj Vladi, da uzima novac iz realnog sektora koji je motor razvoja svake države, koji je generator svih aktivnosti u čitavoj državi. Samo realni sektor može spasiti ovu državu, osigurati ekonomsku dobit i približiti je EU, kazao je Dostović.
Na skupu je rečeno da je dosta pogrešnih politika i da će se nova politička snaga čvrsto zalagati da se registar boraca objavi u skladu sa zakonom kako bi se vidjelo ko su oni koji su branili zemlju, a ko su oni koji su sjedili u minhenskim i drugim brigadama. Zbog toga je važno da svi iskoriste svoju moć i izađu na izbore i glasaju prvenstveno za nosioca liste PDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH dr. Mirsada Kukića i sve ostale kandidate PDA. Obzirom da PDA nema kandidata za člana Predsjedništva BiH, prisutni su pozvani da svoju podršku daju čovjeku koji je u aprilu sačuvao rudnik Banovići i čiji je interes da BiH bude jaka država.

Naredni predizborni skup OO PDA Banovića zakazan je za utorak, 02.10.2018. u 18:30 sati u Banovići Selu, dok će Centralni skup biti održan 05.10.2018. na Trgu žrtava Srebrenice u Banovićima sa početkom u 19 sati.

Back to top button