JOŠ JEDAN POKUŠAJ UVOĐENJA ANARHIJE U OV BANOVIĆI OD STRANE LAPČEVIĆA PO NALOGU BEGE GUTIĆA

Svjedočili smo do sada da se vijećnicima većine zabranjuje ulazak u prostorije Općinskog vijeća u zgradi općine Banovići i to traje već sedmi mjesec. Danas je na sjednici Općinskog vijeća pokušano zabraniti vijećnicima većine da bilo šta predlože, što je njihovo osnovno pravo garantovano Ustavom, Zakonom, Statutom i Poslovnikom.
Općinsko vijeće Banovići već 7. mjesec nije održalo nijednu sjednicu zbog blokade od strane Lapčevića, a sve po nalogu Bege Gutića.
Vijeće još nijednom nije raspravljalo o Budžetu opštine, kao ni o Odluci o privremenom finansiranju što je svaki puta podržano i u našem prijedlogu Dnevnog reda, pa tako i na današnjoj sjednici.
Lapčević uporno kršeći Poslovnik i osnove demokratije prekida sjednice prije usvajanja Dnevnog reda i protivno Poslovniku zabranjuje vijećnicima pravo da predlažu, čuvajući svoju udobnu fotelju.
Mi ne možemo nijemo posmatrati anarhiju koja se ovdje pokušava uvesti, te smo bili primorani napustiti današnju sjednicu.
Naravno u potpunosti podržavamo borbu sindikata za svoja prava, samo je ona trebala biti usmjerena prema onima koji blokiraju svih predhodnih 7 mjeseci, a to su Robert Lapčević i Bego Gutić.
Back to top button