Kukić: I dalje ću braniti interese Banovića, Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine

U organizaciji Općinskog odbora Pokreta demokratske akcije Banovići sinoć je održana javna tribina sa nazivom „Aktuelna politička situacija“.

Velika sala Radničkog doma bila je premala da primi sve simpatizere Pokreta demokratske akcije koji su gromoglasnim aplauzom dočekali Predsjednika PDA Bosne i Hercegovine dr. Mirsada Kukića.

Tribinu je otvorila Elzina Pirić, Predsjednica općinskog odbora PDA Banovići, koja je kazala da je Pokret demokratske akcije iz dana u dan sve jači i snažniji, a da je zaista tako ovoliki broj Banovićana večeras to dokazuje.

Osim Predsjednice OO PDA Banovići obratio se i Predsjednik kantonalnog odbora Pokreta Demokratske akcije Tuzlankog kantona Senad Alić, koji je istaknuo da skupštinska većina je stabilna, bez obzira kakve informacije dolaze do građana Tuzlanskog kantona, te naglasio da Vlada TK užurbano radi, mnogo brže, kvalitetnije i transparentije od prethodne vlade.

Pored Predsjednika kantonalnog odbora Pokreta Demokratske akcije Tuzlanskog kantona, obratio se i Generalni sekretar PDA BiH Samir Imamović, koji je poručio građanima Banovića da zajedničkim snagama je jedino moguće da Pokret demokratske akcije bude lider u vođenju političkih procesa u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine dr. Mirsad Kukić govorio je o brojnim problemima u državi, poput izmjene zakona o raspodjeli javnih prihoda, vanjske diplomatije, zdravstvenom sistemu BiH u vrijeme pandemije, radu Federalne vlade u tehničkom mandatu, ali i o Izbornom zakonu koji je, prema njegovim riječima najosjetljivija tema u BiH.

Dr. Kukić odgovarao je i na pitanja prisutnih građana, a koje je zanimala aktuelna situacija u rudnicima Federacije, elektroenergetskom sektoru, kao i način rješavanja već spomenutih problema.

Back to top button