Nakon Omazića i Treštenica je pokazala sigurnu pobjedu Pokreta demokratske akcije

Mjesna zajednica Treštenica pokazala je veličanstvenu podršku kandidatima za Općinsko vijeće i kandidatu za načelnika Pokreta demokratske akcije. Mještani Treštenice svojim dolaskom iskazali su posebnu zahvalnost  i pružili podršku čovjeku koji je tvorac Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine dr. Mirsadu Kukiću.

Predsjednica Općinskog odbora Elzina Pirić sa oduševljenjem je govorila pred velikim brojem članova i simpatizera Pokreta demokrastke akcije i pozvala sve prisutne da 15. novembra njihov izbor bude Pokret demokratske akcije.

„Midhat Husić je hrabro i ponosno vodio ovo općinu proteklih šeste godina, i isto tako će je voditi i naredne četiri godine“ istakla je Pirić su svom večerašnjem obraćanju.

I na večerašnjem skupu kao i u mjesnoj zajednici Omazići prisustvovao je veliki broj ljudi, što jasno pokazuje da je  pobjeda Pokreta demokratske akcije uz ovakve članove sigurna.

Općinski načelnik i kandidat za budućeg načelnika Midhat Husić u svom večerašnjem obraćanju kazao je da je investirano preko 20 miliona sredstava, urađeno preko stotinu velikih projekata.

„U okviru ovih projekata poboljšana je putna komunikacija, urađeni su vodovodi i kanalizacije, poligoni, rasvjete i još mnogo drugih projekata“, kazao je Husić  i  osvrnuo se  na sinoćni skup koji je uveličao predsjednik i osnivač Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine dr. Mirsad Kukić, te je posebno naglasio da je dr. Kukić živ i zdrav, te uprkos nepravosnažnoj presudi slobodno korača i da će do kraja života slobodno koračati teritorijom Bosne i Hercegovine.

Predstavljanjem svih 29 kandidata za Općinsko vijeće i Izbornog štaba, čast da se obrate velikom broju ljudi imala su četiri kandidata: Mehmed Šarić, Fahreta Šarić, Muhidin Brigić i Emir Idrizović.

Jedan od kandidata ujedno i domaćin večerašnjeg skupa Mehmed Šarić u svom obraćanju kazao je da je Pokret demokratske akcije svjestan činjenice da je ulaganje u mlade višestruko isplativo za lokalnu zajednicu, te da će se svojim radom zalagati za poboljšanje projekta stipendiranja srednjoškolaca i studenata koji se realizuju svake godine.

“Zajedno sa našim načelnikom  iz reda Pokreta demokratske ackije Midhatom Husićem zalagat ću se za nastavak poboljšanja već postojećih projekata i realizaciju novih, koji su veoma bitni za ugodniji boravak mladih na prostoru naše općine, ali naravno i za ostale stanovnike” kazao je u večerašnjem obraćanju Šarić.

Fahreta Šarić mlada kandidatkinja i također domaćin ove mjesne zajednice naglasila je da je Pokret demokratske akcije garant potpunom i kvalitetnom razvoju mjesnih zajednica i općine Banovići.

Kandidat za Općinsko vijeće Muhidin Brigić kazao je, da aktuelni načelnik i kandidat za načelnika Midhat Husić zajedno sa vijećnicima Pokreta demokratske akcije  slušao zahtjeve građana na području ove lokalne zajednice i realizovao ih po redoslijedu prioriteta.

“Nemojte dozvoliti da nam razbiju jedinstvo, jer imamo kvalitetne ljude, ljude iz svih branši, imamo i kvalitetnog načelnika koji ne živi u Tuzli  i koji je porijeklom iz naše lokalne zajednice”, kazao je Brigić.

Nosilac liste i kandidat za Općinsko vijeće Emir idrizović također je iskazao posebnu zahvalnost što se nalazi na listi za lokalne izbore 2020. godine.

Idrizović je kazao da se Pokret demokratske akcije  snažno zalaže za razvoj lokalne zajednice, na temeljima evropskih principa i konvencija. “Mi smo pokazali, a i dalje insistiramo na pravednoj i poštenoj raspodjeli javnih prihoda i stvaranju uvjeta  za ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica”, istakao je Idrizović.

Još jedan predizborni skup Pokreta demokratske akcije završen je uz veliku podršku koja je došla iz srca Treštenice i pokazala da je pobjeda samo jedna, da je pobjeda Pokret demokratske akcije.

Predizborna kampanja nastavit će se sutra 28. oktobra u mjesnoj zajednici Podgorje sa početkom u 17,00h.

Back to top button