Održana Izborna skupština AM OO PDA Banovići

Danas je održana Izborna skupšina AM OO PDA Banovići, na kojoj je izabrano novo rukvodstvo. Za predsjednika AM izabran je Ajdin Efendić, a za potpredsjednike su izabrani Irma Bešlija, Mehmed Šarić i Nermin Arnautović.

U svom obraćanju novoizabrani predsjednik AM OO PDA Banovići, Ajdin Efendić je kazao:

“Smatram da su mladi najveća snaga svakog sistema i mi mladi smo ti koji moraju biti pokretač svega, jer mi smo ti koji imamo najveću energiju i najveću snagu. Kreativnost svakog pojedinca u ovoj Asocijaciji mladih će doći do izražaja, slušat ćemo jedni druge i zajedno raditi i realizovati sve naše ideje. Danas su mladi u teškom položaju, kako u Banovićima, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nažalost ove godine u Banovićima u budžetu opštine Banovići ne postoji pojam mladi, iako prema Zakonu o mladim FBiH, mora postojati posebna stavka „Mladi“ i moraju se odvojiti sredstva za mlade. Mi smo ostali bez toga, jer očigledno mladi ovdje nekom smetaju. Žele nas otjerati, jer nas se boje. Maldi su poketači najvećih revolucija i mladi su rušili mnoge sisteme.

Ja se moram zahvaliti predsjedniku dr. Mirsadu Kukiću i predsjednici Pirić, što daju veliku podršku mladim i što imaju razumijevanja kada mladi pogriješe, što ukažu na grešku, dadnu savjet i pomognu ispraviti je. Ja Vas molim da ne ostanemo pasivni, moramo se političke snece ukloniti one koji su otjerali mnoge naše prijetelje i članove naših porodica iz ove zemlje, one koji nas tjeraju. Mi se moramo aktivirati i preuzeti stvar u svoje ruke. Moramo graditi naše Banoviće, da u njima ima mjesta za sve, moramo graditi Bosnu i Hercegovinu. I uvijek trebamo imati na umu da jake lokalne zajednice čine jaku Bosnu i Hercegovinu.“

Pristunima su se obratili i predsjednica OO PDA Banovići Elzina Pirić i generalni sekretar PDA BiH.

„U zadnjih godinu dana Banoviće je napustilo preko 1000 mladih. Da bi vratili mlade i vi morate preuzeti odgovornost. Mi smo tu da vam pokažemo put. Naš put je put koji vodi dr. Mirsad Kukic. Mladi moraju zauzeti mjesta na izbornim listama, morate zauzeti stav da ste spremni da ostanete, branite, gradite i opstajete na ovim prostorima“ istakla je predsjednica Pirić.

U svom obraćanju generalni sekretar PDA BiH Samir Imamović je kazao :“Drago mi je da je Ajdin Efendić prepoznao svoju ulogu i drago mi je što ste ga izabrali. Mislim da je dobar izbor. Tri stvari postoje u Pokretu demokratske akcije koje je potrebno naglasiti to je ideja, koncept i liderstvo. Liderstvo je vezano za predsjednika dr. Mirsada Kukića. Ono što je on u svom političkom životu poklonio Pokretu demokratske akcije to je neprocjenjivo. Naše ideje o izmjeni Zakona o raspodjeli javnih prihoda, izmjeni Zakona o akcizama, putna deblokada, energetski sektor, Ministarstvo za dijasporu, potpisivanje ugovora Islamske zajednice sa državom. To su ideje zbog čega smo mi okupljeni da promijenimo stanje u Bosni i Hercegovini. Nemojte sumnjati sekunde da će Pokret demokratske akcije u narednom periodu voditi političke procese u Bosni i Hercegovini.“

Back to top button