OO PDA BANOVIĆI: Žena je posebna politička snaga

Da žena zauzima značajno mjesto u društvenim promjenama, nije nikakva tajna, jer žena kroz razvoj porodice oblikuje cjelokupan društveni sistem.

Zbog toga je žena neizostavni dio političkog života, što je od samog osnivanja PDA BiH, prihvaćeno i u praksi provedeno u ovom političkom subjektu.

O tome svjedoči i današnja sjednica Skupštine AŽ Općinske organizacije PDA Banovići na kojoj je, nakon provedenih stranačkih izbora i konstituisanja 18. Mjesnih odbora AŽ , izabrano i rukovodstvo na općinskom nivou ove asocijacije.

Za predsjednicu AŽ OO PDA Banovići jednoglasno je izabrana Belma Brigić, dipl.ing.građevine koja će, obzirom da pripada mlađoj generaciji, sa članicama Izvršnog odbora, koje su takođe izabrane na ovoj sjednici, uz Nevresu Džinić i doktoricu Sandru Idrizović novoizabrane podpredsjednice donijeti novu snagu i energiju ovoj asocijaciji.

Uzmemo li u obzir i činjenicu, da je i predsjednik OO PDA Banovići takođe mlada žena Elzina Pirić,dipl.kriminalista, koja je inače i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, onda su Banovići uistinu, lokalna zajednica, koja je kroz PDA BiH kao politički pokret, ženama omogućila zasluženo mjesto u društvenoj zajednici.

Riječi zahvale na dosadašnjem radu, iskazane su doktorici Redžibi Šiljić-Sagdati koja je u prethodnom periodu obnašala dužnost predsjednice AŽ OO PDA Banovići i koja nastavlja svoju političku aktivnost u Općinskoj organizaciji PDA Banovići.

I sa ovog skupa nije izostala podrška dr. Mirsadu Kukiću predsjedniku PDA BiH kao prvom čovjeku, političkog subjekta, koji svoju istinsku državotvornost dokazuje baštineći tekovine oslobodilačke borbe za nezavisnu i nedjeljivu BiH, smatrajući svaki pedalj BiH državnom teritorijom na kojoj, pod jednakim uslovima, trebaju živjeti svi narodi i građani BiH bez uticaja i favorizovanja bilo kojih centara moći.

Članice Asocijacije žena, kako je zaključeno na ovom skupu, bit će najhrabriji dio “političke armije PDA BiH” koja će zaustaviti daljnje podjele u BiH.

Back to top button