PDA Banovići održao javnu tribinu u Seoni: Povratničke mjesne zajednice imaju posebno mjesto u PDA

Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Banovići večeras je održao javnu tribinu za Opće izbore 2018. u mjesnoj zajednici Seona. Ispred članova i simpatizera PDA govorili su kandidati PDA BiH kako iz Banovića tako i iz susjednih općina.
Prvi se obratio Suad Salihbašić, kandidat za Skupštinu TK na rednom broju 5 koji se nada da će Lukavac vrlo brzo biti na nivou Banovića. – Bio sam jedan od 13 poslanika u Skupštini TK koji je stao uz dr. Mirsada Kukića od prvog momenta. Kažu da se u politici nekada odluke donose jako teške, ja je nisam nikada lakše donio, vjerujte. Ono što je dr. Kukić zamjerio, to je lahko pratiti, nema tu nikakve neodlučnosti ni dvojbe. Stali smo uz njega i uz njega ćemo napraviti najbolji rezultat koji je moguće napraviti u ovom momentu, a to je pobjeda, kazao je Salihbašić.
Kao rješenje na aktuelnu političku situaciju i u namjeri da se zaustavi negativan trend trenutne političke scene, koja je uveliko svedena na zadovoljenje ličnih interesa, rodila se ideja o novoj političkoj snazi.
– Mi kao politički subjekt postojimo 6 mjeseci i za taj period drugi koji se bave nama potvrđuju da je jedina alternativa političkoj sceni u BiH upravo Pokret demokratske akcije BiH, kazao je Senad Mehmedinović, kandidat za Skupštinu TK na rednom broju 10, te pozvao prisutne da 7. oktobra svi dostojanstveno ispratimo aktuelnu poziciju u zasluženu opoziciju.
Jasmina Lugavić, kandidatkinja za Skupštinu TK, na rednom broju 18 govorila je o programu i ciljevima koje je odredio PDA BiH a koji se odnose na rješavanje problema, u prvom redu mladih koji će lahko preuzeti odgovornost i stvoriti bolje uslove za život a onda i rješavanje pitanja boračkih populacija, ravnomjerne raspodjele prihoda i ravnomjernog razvoja lokalnih zajednica te rješavanje putne deblokade TK i drugih problema.

Na večerašnjoj javnoj tribini OO PDA Banovići govorio je i jedan od ljudi koji je nakon gotov četvrt vijeka napustio SDA i priključio se PDA a njegov motiv je bila vjera u čovjeka koji je svoj život posvetio svom narodu.
– Iskreno uvijek sam vam zavidio što imate Kuku ali evo hvala dragom Allahu i mi imamo Kuku. Imamo čedo tzv. PDA koje ćemo zajedno izvesti na put prosperiteta ove naše države BiH, kazao je Zijad Rahimić, kandidat PDA BiH za Predstavnički dom Prlamentarne skupštine BiH na rednom broju 4.
Dobrodošlicu u najveći politički projekat u BiH i to PDA BiH poželila je predsjednica OO PDA Banovići i kandidatkinja za Parlament FBiH na rednom broju 1 Elzina Pirić. Ovom prilikom je naglasila da dvije povratničke mjesne zajednice Seona i Aljkovići imaju posebno mjesto u PDA i srcu predsjednika Kukića što je dokazano posebnim odnosom spram njih, te da će tako i ostati.
Na kraju javne tribine u Seoni su predstavljeni kandidati za Kantonalnu skupštinu TK, Predstavnički dom parlamenta FBiH i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH čiji je nosilac liste predsjednik PDA BiH dr. Mirsad Kukić.
Naredni organizovani skup PDA Banovići zakazan je za petak, 14. septembar u MZ Tulovići, sa početkom u 18 sati.

Back to top button