PDA IZ OMAZIĆA PORUČILA: Vrijeme je da oni idu jer mi dolazimo

Predizborni skup Općinskog odbora Pokreta demokratske akcije Banovići za Opće izbore 2018. pred velikim brojem pristalica večeras je održan u mjesnoj zajednici Omazići. Na skupu su govorili kandidati PDA za predstojeće Opće izbore 2018: aktuelni predsjednik Skupštine TK i nosilac liste za Skupštinu TK Senad Alić, aktuelni ministar MUP-a TK i kandidat za Parlament FBiH Husein Topčagić i aktuelna poslanica u Fedralnom parlamentu, predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić.

Senad Alić je okupljenim poručio da PDA zagovara državu jednakih šansi, te da će se ova stranka zalagati za razvoj Tuzlanskog kantona, za ravnomjeran razvoj države, za ravnomjeran razvoj Federacije BiH, za razvoj lokalnih zajednica jer samo jake lokalne zajednice čine jaku državu BiH.
Priliku da se obrati mještanima Omazića dobio je kandidat za Parlament FBiH Husein Topčagić koji je u svom izlaganju akcenat stavio na činjenicu da PDA prvi put izlazi na izbore a već ima svoju Vladu u Tuzlanskom kantonu.
– Mi smo stranka koja je postavila visoko ljestvicu, za kratko vrijeme oformili smo jaku policiju i nastojat ćemo isparviti nepravdu i za narednu godinu obezbijediti dodatna sredstva za policiju. Za kratko vrijeme stvorili smo jaku profesionalnu, materijalno i tehnički opremljenu i kadrovski osposobljenu policiju. Riješili smo problem CIPS lokacije, a ono što je najvažnije prije 20 dana Vlada TK je Policijsku stanicu Banovići proglasila Policijskom upravom i ispravila nepravdu dugu nekoliko godina koja je mogla biti i ranije ispravljena, kazao je Topčagić.
Pod sloganom „RAD I ODGOVORNOST“ prisutnima se obratila Elzina Pirić nosilac liste za Parlament FBIH PDA koja je u svom obraćanju istakla da je posebno ponosna na dostojanstvenu, poštenu i iskrenu izbornu kampanju koja poštuje slobodu mišljenja pa i drugačijeg mišljenja iako nije ispravno.
– Mi danas u Omazićima slavimo pobjedu PDA, a slavili smo je i u Mejdanu jer znamo da će PDA biti pobjednička stranka i u Tuzli jer smo im snagu dali mi iz Banovića. Vrijeme je da oni idu jer mi dolazimo, poručila je Pirić. Još jednom je pozvala na rad i odgovornost jer kako je navela „naš uspjeh je naš rad, a rezultat je naša odgovornost“.
Na kraju predizbornog skupa PDA u Omazićima prisutnima se obratila i članica Izbornog štaba OO PDA Banovići i predsjednica KO AŽ PDA TK Munevera Bećarević, a skup je uveličao i gost iz KO PDA TK Samir Imamović.
Naredni predizborni skup OO PDA Banovići održat će u petak, 21.9.2018. u mjesnoj zajednici Podgorje u 18 sati.

Back to top button