Pobjednička predizborna kampanja OO PDA Banovići nastavljena u Pribitkovićima

Predizbornim skupom u mjesnoj zajednici Pribitkovići nastavljena je kampanja Pokreta demokratske akcije Banovići, a kolona koja se kretala prema Pribitkovićima, večerašnji je najveći ponos Općinskog odbora.

Veliku zahvalnost svim prisutnima, iskazala je predsjednica Općinskog odbora Elzina Pirić i pozvala sve da glasaju za načelnika Midhata Husića i ubjedljivo pobjede kandidata iz Tuzle, sa 10 hiljada glasova razlike.

Da su članovi i simpatizeri Pokreta demokratske akcije večeras obasjali Pribitkoviće i cijele Banoviće, potvrdio je i aktuelni načelnik i kandidat za novi mandat načelnika Midhat Husić i poručio da u Banovićima živi 22.500 pametnijih ljudi od onih koji su rekli da je otjerana sva pamet iz Banovića.

-“Drugi obećavaju hiljadu radnih mjesta, ali neka uzmu statistiku i podatke, u Banovićima je radilo oko 5 hiljada banovićana, danas  Banovići imaju preko 6 hiljada zaposlenih jer smo mi tu hiljadu već zaposlili i hoćemo da otvorimo još dvije hiljade radnih mjesta, kako bi naša djeca živjela i radila u Banovićima. To je primarni cilj Pokreta demokratske akcije”, kazao je Husić.

Pokret demokratske akcije i predsjednik dr. Mirsad Kukić su uvijek bili najveća podrška Rudniku mrkog uglja Banovići i novim zapošljavanjima, a sa večerašnjeg predizbornog skupa poručeno je da će Pokret demokratske akcije poslije 15. novembra pribaviti sve potrebne saglasnosti za novo zapošljavanje 250 ljudi, jer protivničke strane pokušavaju raspisati konkurs bez saglasnosti Vlade FBiH i Nadzornog odbora Rudnika.

Na večerašnjem skupu predstavljeni su svi kandidati za Općinsko vijeće, a čast da se obrate prisutnima imali su kandidati; Dževad Dostović, Mersed Mujić, Erna Varešević, Ćazim Mešanović i Fahreta Šarić.

Dostović Dževad kandidat za Općinsko vijeće u svom obraćanju posebno je naglasio važnost Rudnika, al i druge segmente života, odnosno bolji život, čišći okoliš, kao i zdraviju životnu sredinu, što će biti moguće nakon završetka realizacije projekta izgradnje regionalne deponije EKO-SEP.

Večerašnji domaćin Mersed Mujić kazao je da prioritet u Pribitkovićima mora biti rješavanje problema vodosnabdijevanja, putne komunikacije, a onda i svega ostalog, što će biti moguće jedino uz načelnika  Midhata Husića i većinu u Općinskom vijeću. -“Sve ovo će naravno biti mnogo lakše ako i mi kao Mjesna zajednica budemo imali svoje predstavnike u Općinskom vijeću, što u prethodnom sazivu nije bio slučaj“,- kazao je Mujić.

-„Dragi moji ne dajte glas ljudima koji žele da nas unište, koje nije briga kako će se živjeti u ovom gradu jer oni žive u drugim gradovima, kao i njihova djeca. Njih je briga koliko će zaraditi i ostvariti ličnog interesa u ovom gradu, zato dajte glas svojim ljudima i zadržimo jedinstvo u ovom gradu, jer to garant prosperiteta ove lokalne zajednice“, kazala je kandidatkinja Erna Varešević.

Ćazim Mešanović kandidat za Općinsko vijeće uputio je posebnu zahvalnost aktuelnom načelniku i kandidatu za budućeg načelnika Midhatu Husiću, koji je realizovao veliki broj projekata na području ove lokalne zajednice, počevši od putnih, vodovodnih i infrastrukturnih projekata do podrške obrazovanju i odgoju, sportu i još mnogo drugih projekata, koji su unaprijedili ovu lokalnu zajednicu.

Kandidatkinja iz reda žena Fahreta Šarić u svom obraćanju pozvala je sve prisutne i simpatizere Pokreta demokratske akcije da izađu na izbore 15. novembra i glasaju za najodanije i najvrijednije kandidate Pokreta demokratske akcije, kao i za budućeg načelnika Midhata Husića.

Još jedan u nizu od predizbornih skupova Pokreta demokratske akcije održan je uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, nošenje maski, dezinfekciju i pridržavanje fizičke distance. Također je i na večerašnjem skupu predstavljen Izborni štab i najavljen novi predizborni skup u mjesnoj zajednici Grad III u petak, 30. oktobra 2020. godine sa početkom u 17,00h.

Najavljen je i predizborni skup u mjesnoj zajednici Grivice u subotu 31. oktobra sa početkom u 17,00h , na kome je najavljena posjeta  predsjednika Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine dr. Mirsada Kukića.

Back to top button