Pozivamo premijera TK da provjeri validnost fakultetskih diploma svojih ministara

Pokret demokratske akcije javno pita Denijala Tulumovića, SDA-ovog premijera Tuzlanskog kantona, kako je dozvolio da se za ministra za boračka pitanja imenuje osoba koja ne zadovoljava zakonsku formu Zakona o ministarstvima, te koja nema visoku stručnu spremu. Premijera takođe pitamo kako je moguće da ministar obavlja poslove volonterski?!

Osoba koja je, pri tome svemu, stvorila ovu nezakonitu situaciju je, da stvar bude zanimljivija, profesor ustavnog prava, glavom i bradom – Zlatan Begić, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Tuzlanskog kantona.

S druge strane, isti taj Begić je najavio da će zahtijevati od premijera da pokrene proceduru smjene svih onih ministara koji nemaju iskustvo kao što ima njihov ministar, te ukoliko se bude išlo u rekonstrukciju, iz DF-a će zahtijevati da se ide u rekonstrukciju čitave Vlade.

Pogledamo li bolje ovu interesnu Vladu, vidjet ćemo da nam policiju vode geodeti, kulturu i sport tehnolozi, a borce srednjoškolci. Jasno je da ovakva Vlada nema ni kompetenciju, ni znanje ni budućnost, a građani Tuzlanskog kantona svakako nemaju sa ovim i ovakvima puno čemu da se nadaju.

Pokret demokratske akcije javno zahtijeva od premijera Tulumovića da se drži zakona, a od nadležnih istražnih organa da se pozabave kršenjem Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantona.

Back to top button