Predizborni skup u mjesnoj zajednici Stražbenica premašio očekivanja

Pobjeda PDA u Banovićima je sigurna

Veličanstvenim predizbornim skupom u mjesnoj zajednici Stražbenica, OO PDA Banovići zvanično je počeo predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore.
Večerašnji predizborni skup održan je uz poštivanje epidemioloških mjera, zbog trenutne situacije sa koronavirusom. PDA  je u namjeri da zaštiti svoje glasače, obezbijedila dezinfekciono sredstvo u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Na skupu koji je održan u mjesnoj zajednici Stražbenica obratili su se kandidati za općinsko vijeće Banovići, općinski načelnik i kandidat za načelnika općine Banovići Midhat Husić, te predsjednica OO PDA Banovići Elzina Pirić.

Čast da otvori prvi predizborni skup imao je nosilac liste kandidata za općinsko vijeće Banovići Emir Idrizović.
Idrizović je istakao da je jedinstvo u Banovićima brend na kojem mnogi zavide građanima Banovića. Sa jedinstvom su Banovići postali uticajan faktor ne samo na nivou Tuzlanskog kantona, Federacije nego i na nivou države Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom Idrizović je pozvao sve prisutne da ne nasijedaju na trikove opozicionih partija i da je on čvrsto uvjeren u jedinstvo naših građana, trijumf načelnika Midhata Husića, kako je naglasio, najboljeg načelnika kojeg su Banovići ikada imali.

A u ulozi domaćina, kao predsjednik mjesne zajednice i predsjednik mjesnog ogranka PDA Stražbenica, ali i kao kandidat na listi za predstojeće lokalne izbore, prisutnima se obratio i Muhidin Brigić.

„ Za vrijeme mandata načelnika općine Midhata Husića i aktuelnog saziva Općinskog vijeća kojeg čini većina vijećnika iz PDA, urađen je veliki broj projekata kako u našoj mjesnoj zajednici tako i na području općine Banovići. Ulična rasvjeta, kanalizaciona mreža, asfaltiranje nedovršenih dijelova ulica, rješavanje problema oborinskih voda, rješavanje problema vodosnadbijevanja, zgrada mjesne zajednice, su samo neki od projekata koji su završeni zahvaljujući načelniku Midhatu Husiću“ rekao je Brigić u svom govoru.

Mjesna zajednica Stražbenica je i ovaj put pokazala veliku podršku kandidatima za Općinsko vijeće Banovići i kandidatu za načelniku OO PDA Banovići

Belma Brigić, predsjednica AŽ OO PDA Banovići i kandidatkinja za Općinsko vijeće Banovići, istakla je da se samo uz podršku glasača i uz jedinstvo svih, može spasiti sve za šta se borilo svih godina. Brigić je pozvala sve članove i simpatizere da ne rasipaju glasove jer je svaki glas važan, jer je razlika u pobjedi važna.
Na večerašnjem skupu govorio je i kandidat mjesnog ogranka Tulovići Mirza Demirović. On je ovom prilikom istakao da postoji velika razlika između PDA i ostalih političkih stranaka, a ta razlika se ogleda u tome što svaka stranka može obećati, ali jedino PDA može obećati i ispuniti ono što obeća.

Oduševljenje večerašnjim skupom izrazio je i kandidat za načelnika općine Banovići i aktuelni načelnik Banovića Midhat Husić.

Načelnik Husić je u svom govoru naglasio da želi nastaviti sa radom i dobrom praksom koja je naišla na odobravanje građana Banovića i sa svim onim što je Banoviće učinilo prepoznatljivim u okruženju.

“Obezbijedili smo pomoć u vidu stipendija za učenike i studente, poklon bon našim prvačićima, svakom novorođenom djetetu na našoj općini dodjeljujemo po 200 KM, također smo omogućili da svi studenti po okončanju studija mogu odraditi pripravnički staž uz naknadu i plaćene poreze i doprinose. Također smo pomogli našim privrednicima, podržavali smo sport i sportske klubove, ispunjavali smo zahtjeve našeg stanovništva i mnogo toga.”

Načelnik Husić je pozvao građane na dostojanstvo i mir, zamolio ih da ne nasjedaju na provokacije i pritiske koji su ovih dana prisutni jer su Banovići svjetlo BiH i primjer su svima drugima.

Završni govor na večerašnjem predizbornom skupu održala je predsjednica OO PDA Banovići Elzina Pirić koja je svojim emotivnim govorom poslala poruke jedinstva i snage OO PDA Banovići i dobila ogromnu podršku svih prisutnih. Predsjednica Pirić je sa Stražbenice najavila ubjedljivu pobjedu PDA u Banovićima.

 

Back to top button