Predsjednica Elzina Pirić poručila – Ne vjerujte dušmanima i korumpiranom pravosuđu

Još jedan u nizu od predizbornih skupova Pokreta demokratske akcije Banovići održan je večeras  u mjesnoj zajednici Oskova, sa kojeg je predsjednica Općinskog odbora Elzina Pirić poručila da Pokret demokratske akcije i idejnog tvorca Pokreta emokratske akcije, dr. Mirsada Kukića, neće zaustaviti nelegalne i nerazumne presude korupiranog pravosuđa. -„Naš predsjednik vodi pravnu i političku borbu, a dokaz tome je današnja nepravosanažna, nelegalna i nerazumna presuda, kojom se pokušava zaustaviti i uništiti njegov politički projekat i zato banovićani ne vjerujte dušmanima i kriminalcima iza kojih stoji korumpirano tužilaštvo“, – kazala je Pirić.

„Dug je put žalbi, ali  mi vjerujemo u pravnu državu i sudove i da će naš predsjednik hodati još dugo, dugo slobodno našim Banovićima i Bosnom i Hercegovinom“- naglasio je u večerašnjem obraćanju aktuelni načelnik i kandidat za načelnika Midhat Husić.

Husić je također poručio da će realizovati projekte koji se zajednički usaglase u ovoj mjesnoj zajednici, i spojiti Omaziće i Oskovu novom putnom komunikacijom, kao i da neće odustati od izgradnje termoelektrane i cementare zato što je to budućnost ovog grada.

Na večerašnjem skupu prisutnima su se obratili kandidati za Općinsko vijeće: Emir Idrizović, Šemsudin Durakovic, Bahrija Džinić i Dževad Dostović.

U svom obaćanju Emir je istakao da se  Pokret demokratske akcije snažno zalaže za razvoj lokalne zajednice, na temeljima evropskih principa i konvencija.

“Mi smo pokazali, a i dalje insistiramo na pravednoj i poštenoj raspodjeli javnih prihoda i stvaranju uslova  za ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica”, naveo je Idrizović.

Večerašnji domaćin i kandidat za Općinsko vijeće, Šemsudin Duraković, u svom obraćanju prisutnima istakao je da su mnogi vrijedni projekti od značaja za Oskovu realizovani isključivo zahvaljujući glasovima koji su dati Pokretu demokratske akcije i općinskom načelniku Midhatu Husiću.

-“Iz proteklih godina, zahvaljujući našem učitelju, predsjedniku Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine, gospodinu doktoru Mirsadu Kukiću, naučili smo da volimo svoj grad i svoj narod, te da jedino skup jakih lokalnih zajednica čini jaku državu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Duraković.

Kandidatkinja  iz reda  žena za Općinsko vijeće  Bahrija Džinić u svom večerašnjem obraćanju istakla je da Pokret demokratske akcije je jedina politička stranka koja pruža šansu svim slojevima društva, što je vidljivo i po izboru kandidata za predstojeće izbore.

-“ Ova politička partija prepoznala je i ulogu žena u društvenoj zajednici, te vođena činjenicom da žene izgrađuju porodicu, dala ženama šansu da grade i društvenu zajednicu od lokalnog do državnog nivoa”, kazala je Džinić.

Dževad Dostović kandidat za Općinsko vijeće u svom obraćanju članovima i simpatizerima naglasio je da su Banovići sa svojim prirodnim bogatstvom, ugljem, sigurno jedan od garanta stabilnog energetskog sektora Federacije BiH.

-“Očuvanjem i razvojem Rudnika razvijamo Banoviće, obezbjeđujemo  plasman uglja i čuvamo radna mjesta”, kazao je Dostović. Također je naglasio da će nastavkom aktivnosti na izgradnji termoelektrane biti stvorene mogućnosti za nastavak daljih ulaganja u RMU Banovići.

Na večerašnjem skupu predstavljeno je svih 29 kandidata kao i Izborni štab, koji su u čast podrške dr. Mirsadu Kukiću, nosili majice sa njegovim likom.

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije nastavit će se sutra u mjesnoj zajednici Brezovača sa početkom u 17,00 h.

Back to top button