Predsjednik PDA BIH dr. Mirsad Kukić na predizbornom skupu u Banovićima: Naš put je NATO pakt i Europska unija

U mjesnoj zajednici Omazići nastavljena je predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije Banovići, a skup je uveličao predsjednik i osnivač dr. Mirsad Kukić. Ovo je prvi predizborni skup za Lokalne izbore 2020. godine na kome se Kukić obratio prisutnim članovima i simpatizerima. Govorio je o trenutnom političkom stanju u državi Bosni i Hercegovini, stanju u kantonima i lokalnim zajednicama, te istakao važnost ovih lokalnih izbora za budućnost države Bosne i Hercegovine.

Kukić je u svom obraćanju istakao da je cilj Pokreta demokratske akcije promjena politike u Bosni i Hercegovine, a ne mijenjanje države.

-„Generalni kurs Bosne i Hercegovine jeste Europska unija i NATO pakt, ali ja kažem da se ne slažem s tim jer prioritet mora biti prvo NATO pakt pa tek onda Europska unija. NATO daje puno više sigurnosti našim građanima, jer ako nema ulaganja nema sigurnosti, ako nema sigurnosti onda nisi jak, a jak možeš biti ako imaš takav pakt kao što je NATO pakt“, kazao je dr. Kukić. Naglasio je da je prioritetni cilj Pokreta demokratske akcije politika jednakog tretmana i ravnomjernog lokalnog i regionalnog razvoja, te su ovi lokalni izbori od izuzetnog značaja za budućnost države. Jedino izgradnjom jake lokalne zajednice, izgradit ćemo jaku državu, kazao je između ostalog dr. Kukić u večerašnjem obraćnju.

Pirić pozvala prisutne da glasaju za kandidate Pokreta demokratske akcije

Jaku lokalnu zajednicu mogu voditi samo jaki i sposobni ljudi, kao što je naš aktuelni načelnik i kandidat za budućeg načelnika Midhat Husić, istakla je predsjednica Općinskog odbora Banovići  Elzina Pirić i pozvala sve prisutne da 15. novembra glasaju za kandidate koji će najbolje predstavljati i realizovati interese građana Banovića.

-„Puno smo ulagali u našu lokalnu zajednicu koja se našim radom i zalaganjem našla na 19. mjestu po razvoju u Federaciji BiH i na drugom mjestu po razvoju u Tuzlanskom kantonu što potvrđuju podaci Porezne uprave Federacije BiH. Ulagali smo u odgoj i obrazovanje, sport, infrastrukturu, izgradnju velikih projekata od značaja za lokalnu zajednicu i nastavit ćemo zajedno sa Općinskim vijećem i drugim strukturama lokalne zajednice koje imaju iste ciljeve, rast i razvoj lokalne zajednice“, kazao je Midhat Husić kandidat za načelnika općine Banovići.

I na večerašnjem skupu su predstavljeni kandidati, od koji su čast da se obrate prisutnima imali: Mensur Gutić, Bahrija Džinić i Šemsudin Duraković.

Jedan od domaćina večerašnjeg  predizbornog skupa u mjesnoj zajednici Omazići Mensur Gutić u svom obraćanju kazao je, da se Pokret demokratske akcije na čelu sa dr. Mirsadom Kukićem u proteklom periodu, svojim političkim djelovanjem izborio, da se na našu općinu gleda s velikim poštovanjem i u Sarajevu i u Tuzli, i da nas tretiraju prema zaslugama i doprinosu.

Kandidatkinja i ujedno još jedan od domaćina večerašnjeg skupa Bahrija Džinić je istakla da Pokret demokratske akcije, za razliku od drugih stranaka, ima čovjeka  koji je kroz gotovo tri decenije svoga rada, bezbroj puta dokazao da je istinski borac za cjelokupnu općinu, ali i državu BiH,  a to je predsjednik Pokreta demokratske akcije BiH dr. Mirsad Kukić.

Šemsudin Duraković, kandidat za Općinsko vijeće je iznio misiju i viziju  Pokreta demokratske akcije, a to je činjenje općeg dobra i stvaranje uslova na poboljšanju kvaliteta života. Duraković je također iskazao zahvalu predsjedniku Pokreta demokratske akcije dr. Mirsadu Kukiću, od koga su naučili da vole svoj grad i svoj narod.

Kao i na prethodnim skupovima i večeras su predstavljeni svi kandidati za Općinsko vijeće zajedno sa kanditatom za budućeg načelnika. Također, i prisutni su pozvani na poštivanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju  kao i održavanje fizičke distance.

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije nastavlja se i sutra predizbornim skupom u mjesnoj zajednici Trešetenica sa početkom u 17,00h.

 

Back to top button