Preko polovnih kreveta do općinskog priznanja – Plaketa općine Banovići

Koliko stanovnika Banovića zna za 2. Pješadijski (Rendžerski) puk OS BiH ?


Na 10. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Banovići održanoj u utorak 07.09.2021. godine, a u susret Danu općine Banovići, na dnevnom redu sjednice se našla Odluka o općinskim priznanjima za ovu godinu.


Naime, Plaketa općine Banovići je odlukom većine u Općinskom vijeću dodijeljena 2. Pješadijskom (Rendžerskom) puku OS BiH, za koji ,vjerujemo, 99% banovićana nikada nije čulo.


Sada se s pravom pitamo od kud polovni kreveti i kakve veze oni imaju sa Plaketom općine Banovići, te kakve veze ima naša vojska sa Banovićima?


Naime prema našim saznanjima Rendžerski puk je donirao nekoliko polovnih kreveta Odredu Izviđača “Plamen” Banovići, a sa kojim skoro nikakve veze nema naš Predsjedavajući OV Banovići Robert Lapčević, doskorašnji Predsjednik Izviđača.


Ništa tu ne bi bilo sporno da je ispoštovan Pravilnik o dodjeli općinskih priznanja, gdje je tačno navedeno koji su kriteriji da bi neko dobio neko od priznanja općine Banovići, kakva je i Plaketa Općine i da mi znamo ko je branio naše Banoviće.

Građanima se izvinjavamo zbog malo satire, ali nažalost naše sjednice OV Banovići su zahvaljujući ovakvoj većini postale u najmanju ruku satirične.

Back to top button