Protivnici Pokreta demokratske akcije na respiratorima, poručila Pirić iz Podgorja

Nakon večerašnjeg predizbornog skupa u Podgorju, kao i svih dosadašnjih predizbornih skupova, protivničke stranke u Banovićima ostaju neprimijećene i nakon lokalnih izbora, poručila je predsjednica Općinskog odbora Elzina Pirić.

„Njima trebaju respiratori i mi ćemo ih priključiti na Fadilove neispravne respiratore nakon lokalnih izbora“, kazala je predsjednica Pirić i zamolila prisutne da dignu glavu i budu ponosni kao predsjednik dr. Mirsad Kukić, da hodaju uspravno i ne obraćaju pažnju na provokacije sitnih duša koje su se prodale za 50 i 20 maraka. U svom obraćanju Pirić je kazala da građani Banovića ne smiju dozvoliti da se prodaju za 50 i 100 KM, kao što se desilo sa zemljom Kuninom koja je otišla zbog zgrada u Beogradu, Sarajevi i Tuzli.

„Moja poruka večeras vama, srce se ne prodaje, ponos se ne prodaje, ono što je dr.Kukić uradio za Banoviće nema cijenu i nećemo je platiti. Zato ćemo 15. novebra uzeti najmoćnije oružje olovku i glasati za kandidate Pokreta demokratske akcije“ kazala je Pirić.

Midhat Husić: Ostanite dostojanstveni

Ideja predsjednika Pokreta demokratske akcije dr. Mirsada Kukića poslije večerašnjeg skupa sigurno će se nastaviti realizovati i narednih godina uz ubjedljivu većinu u Općinskom vijeću i pobjedu aktuelnog načelnika Midhata Husića, koji se ne mogu prodati ni kupiti.

„Ovdje su ljudi koji se ne mogu prodati, pa kako da se prodamo, kako da nas neko kupi kada imamo ispred sebe ono najbolje u Banovićima, imamo vas koji dajete srce i podršku Pokretu demokratske akcije“, poručio je aktuelni načelnik i kandidat za načelnika Midhat Husić.

Husić je zamolio sve prisutne i simpatizere Pokreta demokratske akcije da kao i do sada ostanu dostojanstveni, hrabri i kulturni, te kazao da su svi dosadašnji skupovi jedna velika poruka podrške. Počevši od predizbornog skupa u Omazićima na koji su kolone od 2120 auta stigle sa 7000 ljudi, predizbornim skupom u Treštenici i ovim večeras govori da Pokret demokratske akcije ubjedljivi pobjednik na lokalnim izborima 2020. godine.

U narednom periodu primarni cilj i obaveza Pokreta demokratske akcije bit će realizacija jako bitnih projekata Rudnika koji su vezani za izgradnju termoelektrane, rješenje statusa zemljišta koje treba privesti svrsi i vratiti općini i narodu, jer je to ogroman potencijal ove lokalne zajednice, istakao je između ostalog Husić.

Dodao je i da mnogi pokušavaju svojatati Islamskom zajednicom i poručio im da ona nije političko vlasništvo ni jedne političke partije.

„Morate znati da je ovo Općinsko vijeće sa Općinskim načelnikom obezbijedilo stotine hiljade maraka za zemljište i opremanje vjerskih objekata, što nam je obaveza i u narednom periodu“, kazao je Husić na kraju večerašnjeg obraćanja i poručio da će Banovići ostati mirni i dostojanstveni kakvi su uvijek bili i da će ostati svjetlo Bosne i Hercegovine.

Predstavljeni svi kandidati

I na večerašnjem skupu, kao i prethodnih skupova predstvaljeno je svih 29 kanadidata za Općinsko vijeće od kojih, su se obratila večerašnja dva domaćina; Mirnes Softić i Elsada Softić, kao i kandidati Azra Dedić i Munever Rizvić.

Kandidat Mirnes Softić u svom obraćanju je kazao je da su lokalni izbori značajni za Bosnu i Hercegovinu, jer će više zdravih i značajnih lokalnih zajednica, kao što su Banovići učiniti, Bosnu i Hercegovinu značajnijom i prosperitetnijom zemljom.

„Biti „ značajan “ znači raditi i boriti se da svaki dan bude uspješan dan. Tako to radi Pokret demokratske akcije u Banovićima, čiji je cilj RAD, a motiv ODGOVORNOST“, kazao je Softić su svom večerašnjem obraćanju.

Kandidatkinja Elsada Softić, kao socijalni radnik dotakla se pitanja socijalne zaštite, te je kazala da su utvđena prava na jednokratnu novčanu pomoć, koju putem Centra za socijalni rad ostvaruju lica i porodice u stanju socijalne potrebe.

“Svjesni činjenice da na području lokalne zajednice imamo lica koja nemaju riješeno zdravstveno osiguranje takođe smo donijeli odluku o proširenom pravu iz oblasti socijalne zaštite i odlukom Općinskog vijeća građanima naše općine omogućili ostvarivanje ovog prava, iako bi pravo trebalo biti zagarantovano Ustavom, a ne na teretu lokalnih zajednica”, naglasila je Softić na večerašnjem skupu.

Kandidatkinja Azra Dedić također se obratila pristnima na večerašnjem skupu, i istakla važnost majke i djeteta. Azra je kazala da će se svojim radom zalagati za posebna prava djece i majki koja su u skladu sa programskim ciljevima Pokreta demokratske akcije.

Na temu mladih i sporta večeras je govorio kandidat Munever Rizvić koji je naglasio da je lokalna zajednica na čelnu sa načelnikom iz reda Pokreta demokratske akcije bila domaćin regionalnih sportski igara, a načelnik Midhat Husić ambasador sportskih igara, jer je svojim radom i ulaganjem u sport omogućio da se ove igre održe u Banovićima.

Predizborni skup sutra u Pribitkovićima

Pored predstavljanja svih kandidata na večerašnjem skupu predstavljen je Izborni štab.

Predizborni skup u Podgorju održan je uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera,koje podrazumijevaju  obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i održavanje fizičke distance.

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije uz podršku svojih članova i simpatizera nastavit će se i sutra 29. oktobra u mjesnoj zajednici Pribitkovići sa početkom u 17,00h.

 

Back to top button