PDA u Podgorju: Federalna poslanica Elzina Pirić pozvala rukovodstvo Federalnog parlamenta da odblokira gradnju termobloka 7 u Tuzli

Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Banovići večeras je održao predizborni skup u mjesnoj zajednici Podgorje na kojem su se prisutnima obratili kandidati za predstojeće Opće izbore 2018.
Aktuelna poslanica Parlamenta FBiH, nosilac liste PDA za Parlament FBiH i predsjednica OO PDA Banovići Elzina Pirić najoštrije je osudila blokiranje privrede Tuzlanskog kantona osporavanjem gradnje termobloka 7 u Tuzli i bloka 1 u Banovićima.
– Politika koju smo napustili šalje nam jasnu poruku ovih dana. Kažu da nam ne daju da gradimo termoelektranu u Banovićima zbog gospodina Mirsada Kukića, mene i građana Tuzlanskog kantona. LAŽU! Ovih dana upravo oni blokiraju razvoj kompletnog Tuzlanskog kantona. Pozivam rukovodstvo Parlamenta FBiH da sazove sjednicu i da saglasnost na projekat izgradnje termobloka 7. Ako ne daju nama neka barem odobre gradnju termobloka u Tuzli, ali neće jer nemaju hrabrosti. To im je samo još jedno lažno predizborno obećanje kojim centri moći iz Sarajeva pokušavaju upravljati gladnim narodom, kazala je Pirić.

Istu poruku poslali su i kandidati PDA za Skupštinu TK: Amra Beganović, Senija Husić, Jasmina Lugavić i Rasim Dostović. Na kraju predizbornog skupa PDA u Podgorju predstavljeni su i članovi Izbornog štaba OO PDA Banovići.
Naredni predizborni skup OO PDA Banovići održat će u subotu, 22.9.2018. u mjesnoj zajednici Aljkovići u 18 sati.

https://www.facebook.com/BanoviciPDA/videos/315276189278227/

Back to top button