Sa radnog sastanka: PDA i dalje najjača politička stranka u Banovićima

Da je Pokret demokratske akcije sve jači politički subjekt na području Tuzlanskog kantona ali i ubjedljivo najjači politički subjekt na području Banovića pokazao je i radno-konsultativni sastanak održan večeras u prepunoj sali Radničkog doma u Banovićima.

O stanju u državi, formiranju vlasti, putu u NATO koji je prioritet djelovanja PDA i aktuelnom političkom stanju na svim nivoima vlasti govorio je Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH.

– Neformiranje vlasti na državnom nivou predstavlja zaustavljanje puta prema NATO-u što je za PDA prioritet djelovanja i zbog toga u što kraćem roku treba implementirati izborne rezultate kako bi se zadovoljila izborna volja građana, kazao je predsjednik Kukić. Odgovarajući na pitanja članova PDA vezano za energetski sektor doktor Kukić je istakao da je energija jedan od elemenata suverenosti svake zemlje koji se mora čuvati i upravo zbog toga se mora prekinuti blokada izgradnje energetskih objekata Bloka 7 u Tuzli, Bloka 8 u Kaknju i Bloka 1 u Banovićima. U nastavku razgovora doktor Kukić detaljno je elaborirao položaj rudnika u okviru Koncerna, te čvrstu opredjeljenost banovićana da brane RMU Banovići kao kolektiv za koji su vezane sudbine budućih generacija. Po njegovom mišljenju, potrebno je homogeno djelovanje rudara, rukovodnog kadra, sindikata i građana u odbrani ovih vrijednosti.

Na radno-konsultativnom sastanku o formiranju vlasti na kantonalnom nivou i odnosu sa drugim političkim subjektima kao i aktuelnim političkim pitanjima govorio je Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA TK.

Predsjednica Općinskog odbora PDA Banovići Elzina Pirić dotakla se važnosti Rudnika za ovu opštinu, te naglasila da će banovićki kadar i dalje voditi Rudnik i Banoviće, i da su svi oni koji žele da sačuvaju Banoviće i život u Banovićima, iz bilo koje stranke, dobri partneri. Takođe je govorila o intezivnim pripremama za lokalne izbore koji će se održati slijedeće godine, o aktivnostima i pripremama koje slijede, reevidenciji članstva i unutarstranačkim izborima.

Neposredno prije početka sastanka položeno je cvijeće i odata počast na centralnom spomen obilježju šehida i poginulih boraca.
Pored predsjednika mjesnih organizacija i istaknutih članova stranke, današnjem sastanku prisustvovali su i Samir Imamović, generalni sekretar stranke, Jakub Suljkanović, predsjednik Gradskog odbora PDA Srebrenik i svi članovi kantonalnog odbora PDA.
Na sjednici je data puna podrška Mirsadu Kukiću, predsjedniku PDA, kada je u pitanju dosadašnje, ali i buduće vođenje političkog procesa, a prema postojećoj platformi, odnosno Programima i ciljevima stranke.

Back to top button