Saopštenje OO PDA Banovići

Sa početkom predizborne kampanje za lokalne izbore 2020. godine u Banovićima je dolazilo do širenja laži, neistina i nebuloza od strane Općinkog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) što se nastavilo i ovih dana, kojima se kampanja bliži kraju.

Protivničke stranke Pokreta demokratske akcije, kako bi pridobile što više glasova spuštaju se na dovoljno nizak nivo na kome sebi daju za pravo da prijete, vrše nasilje, omalovažavaju i općinu  Banovići predstavljaju kao najcrnju rupu u državi.

Ovakavim ponašanjem, malverzacijama i prijetnjama posebno se koristi Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA), na čelu sa Begom Gutićem koji očito poslije debatne emisije na Televiziji Tuzlanskog kantona, osjećajući se „velikim čovjekom“ jer se obratio građanima sebi dao za pravo da javno daje lažne informacije portalima koji će svojim objavama prikupiti Gutiću glasove.

Gutićevo obraćanje u emisji je više nego ponižavajuće i za samu Stranku demokratske akcije, koji je bez informisanja o stanju Banovića javno širio laži, ne kazavši njegove jasne planove za budućnost Banovića, što jasno pokazuje zbog čega aktuelni načelnik i kandidat za načelnika općine Banovići Midhat Husić nije želio da prisustvuje debati, prije svega iz moralnih razloga i poštivanja svih banovićana.

Općinski odbor stranke demokratske akcije u vidu saopštenja traži odgovore od kandidata za načelnika Midhata Husića na određena pitanja iz razloga što Gutić ne može dati građanima nikakve informacije o stanju Banovića jer prije svega nije upućen ni u geografski položaj Banovića.

Naime, vidjevši da je predizborna kampanja krenula težim putem Gutić kao i Općinski odbor Stranke demokratske akcije uložili su sve napore da obezbijede susjednim općinama dolazak na predizborne skupove (SDA), raspisivanjem konkursa bez saglasnosti i naravno sada davanjem informacija za Tip.ba koji će javno razglasiti nebulozu da je Vlada FBiH potvrdila Fadila Kudumovića za generalnog direktora RMU Banovići.

Objavom informacije o potvrdi generalnog direktora, Tip.ba prihvatio je dezinformacije od strane OO SDA bez provjere validnih informacija od strane Vlade.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, produžila je VD direktorima do okončanja  konkursne procedure, što može biti i 16.novembra, što govori da nije potvrđen mandat kako piše Tip.ba.

Kao dokaz našim tvrdnjama je i slika odluke Vlade FBiH ispod teksta

Back to top button