Saopštenje za javnost OO PDA Banovići

Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Banovići daje punu podršku idejnom tvorcu i predsjedniku Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine dr. Mirsadu Kukiću, u pravnoj borbi za osnovna ljudska prava, to jeste pravo na slobodu i pravno suđenje.

Naime, prema informacijama objavljenim u medijima predsjednik Pokreta demokratske akcije dr. Mirsad Kukić nepravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora od strane Općinskog suda u Sarajevu, zbog navodnog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Prema tim informacijama presuda je donesena na osnovu indicija i leksički nepoznatog značenja izraza „MA, JA“,  što u sudskoj praksi ne postoji.Općinski odbor poručuje političkom  vrhu u Sarajevu da Mirsad Kukić i dalje ima podršku svog grada, svojih banovićana i rudara  koji cijene njegov rad preko 30 godina. Pokušaj da se uništi Kukićeva politička snaga ostat će bezuspješan.

Naime, Kukić je osuđen zbog svog upornog rada kojim je tražio ravnopravan razvoj lokalnih zajednica, razvoj privrede, izgradnje fabrika, brige o povratnicima, te mnogim projektima koji će unaprijediti Banoviće i Bosnu i Hercegovinu. I pored ove presude dr. Mirsad Kukić nije odustao i neće odustati od svojih ciljeva koje želi uraditi za svoj grad i Bosnu i Hercegovinu.

Snagu za još jednu borbu sa korumpiranim dijelom tužilačkih i sudskih institucija, te političkih neistomišljenika, dao mu je upravo narod kojeg on nikada nije iznevjerio i koji će ga i dalje slijediti i podržati u borbi za pravdu.

Zaslugom Kukića,vraćen je pravni subjektivitet Rudnik, te je spašen od privatizacije po kojoj je 1200 firmi završilo u stečaju.

Banovići duguju  neizmjernu zahvalnost Mirsadu Kukiću, što je sačuvao grad od umiranja i što je preuzeo brigu o svojim sugrađanima, te se stavio na čelo i uvijek prvi suprostavio izrabljivanju.

Ova presuda u vrijeme predizborne kampanje pokazuje pokušaj kojim se želi zaustaviti  ideja dr. Mirsada Kukića i uništiti njegova politička snaga, te se na ovaj način i ovakvom presudom predsjedniku dr. Mirsadu Kukiću pokušava skrenuti pažnja od pravog kriminala kao sto je Afera Respiratori.

Obzirom da u Bosni i Hercegovini još uvijek ima nepristrasnih sudija, uvjereni smo da će predmet osude biti dobro razmotren, te da će se donijet ispravna odluka, kojom će dr.Mirsad Kukić dokazati svoju nevinost, također da je ovo samo još jedan prljavi plitički montirani proces.

Back to top button