Snagu ćemo pokazati na djelu 2. oktobra – poručeno iz Grivica

VELIČANSTVEN PREDIZBORNI SKUP U MZ GRIVICE

Večeras je u MZ Grivice održan predizborni skup Pokreta demokratske akcije pred velikim brojem građana općine Banovići. Na večerašnjem predizbornom skupu obratili su se kandidati za skupštinu Tuzlanskog kantona Mehmed Hasanović i Samir Cipurković, te kandidati za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Senad Selimbašić i Rasim Dostović.

Mehmed Hasanović, kandidat za Skupštinu TK

“Danas u Banovićima imamo klasičan primjer sistemske korupcije. Bez pravilnika, procedura ili bez bilo kakvih definisanih kriterija, direktorica Centra za socijalni rad, samo iz razloga što je na listi, zbog glasova, selektivno dijeli po 50 KM za 170 penzionera. Dijeli novac iz Budžeta općine Banovići, novac svih građana Banovića, a bitno je napomenuti da na našoj općini imamo 4.000 penzionera. Šta je sa ostalim penzionerima? Ovakvo ponižavanje penzionera i kupovina za 50 KM nije ništa drugo nego sistemska korupcija, zloupotreba javnih institucija i novca svih građana. Pogrešne politike i loše vlasti od radnika su napravile roba, a od penzionera socijalne slučajeve. Budući penzioner nakon 40 godina rada čeka na prvu penziju i po godinu dana. Nakon predaje dokumentacije za penzionisanje, penzioner nema ni marke primanja. U našoj Federaciji i našem Tuzlanskom kantonu ne smije više biti takve pogrešne procedure, koja otima i uništava život običnom vrijednom radniku da nakon 40 godina mukotrpnog rada doživljava ovakve torture.Mi kao predstavnici Pokreta demokratske akcije i kao siguran dio vlasti sa naših 10 partnera sve ćemo uraditi, pokrenuti i završiti proces da radnik nakon sticanja uslova odma dobija penziju i da ta penzija mora biti dovoljna za normalan život, a ne da se dijeli kao socijalna pomoć i u medijima najavljuje kao spektakl, kao srećka ili glavni dobitak lutrije, to je sramotno. Mi znamo, želimo, smijemo i moramo napraviti pozitivne promjene jer nas definira i mora nas definirati RAD, ODGOVORNOST, EKONOMIJA I SIGURNOST”, poručio je Mehmed Hasanović, kandidat za Skupštinu TK

Osim Hasanovića, na večerašnjem predizbornom skupu u Mjesnoj zajednici Grivice obratio se i Samir Cipurković, kandidat za skupštinu Tuzlanskog kantona:

Samir Cipurković, kandidat za Skupštinu TK

“Ja danas sa vama moram podijeliti par informacija iz oblasti koje dolazim. Prije četrnaest mjeseci imenovan sam za načelnika Klinike za radiologiju. Za veoma kratko vrijeme Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC Tuzla postala je bogatija za čak dvanaest novih aparata, čime je ovaj odjel Kliničkog centra u Tuzli postao jedan od najsavremenijih i najmodernijih u Bosni i Hercegovini, te je konkurentan bogatim privatnim zdravstenim ustanovama. Renovirali smo i jedan dio odjela za nuklearnu medicinu. Dobrobit novih uređaja jeste činjenica da su liste čekanja nalaza smanjene na pet dana, a prije toga pacijenti su čekali dva mjeseca. Kada smo uspjeli napraviti takvu koncepciju, da nam je pacijent najvžaniji i da je uvijek na prvom mjestu, dobili smo pohvale od svih pacijenata. Međutim, to je retrogradnim politikama smetalo, vidjeli su u tome problem, vidjeli su da smo im jaka konkurencija i da se nas boje. Mene su ucjenjivali i tražili da postanem dio tih loših politika, što sam ja odlučno i bez razmišljanja odbio. Jedva su dočekali da nas smijene, to je još jedan dokaz da nas se boje! Poslije 2. oktobra Pokret demokratske akcije biti će neizostavna karika u formiranju vlasti na svim nivoima, ja im to poručujem!”, kazao je Samir Cipurković, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Nakon Cipurkovića, na predizbornom skupu u MZ Grivice, obratio se i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Senad Selimbašić:

Senad Selimbašić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

“Dragi građani općine Banovići, loša vlast bez koncepta i pravog puta zaustavila je izgradnju jednog od najboljih projekata koji se pojavio u novijoj historiji, a to je izgradnja termo Bloka 1 u Banovićima, ta ista loša vlast želi da uništi jedan od najperspektivnijih rudnika u Bosni i Herecegovini, ovo se mora zaustaviti i mi to možemo jedino uz vašu podršku i snagu, jer Banovići mogu živjeti samo ako bude živio Rudnik. Mi moramo podržati čovjeka koji je vizionar, onaj koji je osmislio ovaj brilijantan projekat, onaj koji je prvi ukazao na problem raspodjele javnih prihoda. Ja poručujem ovoj lošoj vlasti da im je došao kraj i da će ovdje biti napravljen termo Blok 1. Mi ćemo se boriti svim silama da to bude tako, jer došlo je vrijeme za rad, odgovornost, ekonomiju i sigurnost”, zaključio je Selimbašić.

Rasim Dostović, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH

“Današnja vlast narušila je ljudsko dostojanstvo, a to je najveća vrijednost kod čovjeka. Bosna i Hercegovina treba najsposobnije kadrove, koji bi kroz buduće reforme vratili nadu našim građanima da ostanu na ovim prostorima. Tu prvenstveno moramo krenuti od reforme školstva, koja treba da nam omogući kadrove sa većim znanjem i sposobnostima, kako bi u konačnici mogli da primjenjuju i prate svjetske standarde i tehnologije, s ciljem proizvodnje proizvoda visokog tehnološkog sadržaja. To bi nam omogućilo da se pridružujemo zemljama sa većim standardom”, zaključio je Dostović u svom obraćanju.

Predizborna kampanja Pokreta demokratske akcije uz podršku svojih članova i simpatizera nastavit će se 17. septembra u mjesnoj zajednici Seona sa početkom od 18:00 sati.

Back to top button