SRAMNA PROMOCIJA NAČELNIKA

Kao i do sada nastavit ćemo sa objektivnim informisanjem naših sugrađana, te zbog gnusnih laži i obmana načelnika Gutića po divljim portalima kao što je “Banovićki Demant” od kojeg se načelnik nikada nije ogradio, prinuđeni smo reagovati na zloupotrebu rudarskih nesreća i rahmetli dr. Suada Dedića u političke svrhe.

  • Spomen ploča rahmetli Nerminu Šehiću

Dana 14.10.2021.godine načelnik općine Banovići i direktor RMU Banovići d.d. Banovići položili su cvijeće na spomen obilježje poginulom rudaru rahmetli Nerminu Šehiću.

Ništa tu ne bi bilo sporno, da se takav čin nije zloupotrijebio u političke svrhe i prozivanje onih koji nisu ni informisani, niti pozvani na ovaj čin polaganja cvijeća.

Načelnik je fotografijama građanima općine Banovići uputio poruku licemjerstva i iskoristio priliku za svoje lično promovisanje na rudarskoj nesreći i hljebu sa sedam kora.

Jasno nam je zašto načelnik nije pozvao, niti želio da neko iz PDA prisustvuje ovom činu, ali je žalosna činjenica da niti jedan komarat iz C varijante, koji su radili rame uz rame sa rahmetli Nerminom, nisu dobili poziv za prisustvo i polaganje cvijeća.

  • Počasni građanin Banovića

Na 10. redovnoj sjednici OV Banovići 1. tačka dnevnog reda bila je razmatranje prijedloga odluke o dodjeli općinskih priznanja. Prijedlozi za Počasnog građanina Općine Banovići bili su: posthumnu dr. Suad Dedić i Fadil Novalić Premijer FBiH.

Klub vijećnika PDA u OV Banovići tražio je dva puta na sjednici da se pojedinačno glasa o ponuđenim prijedlozima za Općinska priznanja, što se može vidjeti u prilogu ovog teksta. Kako je svako priznanje zasebno, za svako se daju prijedlozi, svako nosi svoju težinu i ima značaj, logično je da se za svaki prijedlog izjasni posebno, kako nalaže i Poslovnik.

Stav Kluba Vijećnika PDA bio je da pomenuti ne mogu stajati i ići pod jedno, te da se trebaju razdvojiti ova dva imena. Počasni građanin, da se posthumno dodijeli dr. Suvadu Dediću je sasvim jasno. Ali drugi prijedlog je nejasan. Većina u OV Banovići predvođena sa SDA nije dozvolila da se razdvoje ova dva prijedloga, naravno znajući za naš stav prema Fadilu Novaliću.

Klub vijećnika PDA u OV Banovići imao je svoj prijedlog umjesto Fadila Novalića, ministara za raseljena lica u FBiH Edina Ramića, koji je učinio mnogo za općinu Banovići i doprinio njenom razvoju, dok je Fadil Novalić suprotno Edinu Ramiću nanio više nepravde općini Banovići, ali i FBiH.

Vijećnici PDA nisu glasali za ovaj prijedlog, jer Fadil Novalić ne zaslužuje odlikovanje počasnog građanina općine Banovići, niti mu dolikuje da se stavlja rame uz rame sa rahmetli dr. Suadom Dedićem.

Nerminu Šehiću i dr Suadu Dediću El Fatiha i neka im je lahka zemlja Bosanska.

U prilogu pogledajte izvod iz zapisnika sa 10. Redovne sjednice, tačka 1 Općinska priznanja.

 

Back to top button