Stipendiranje učenika i studenata – Novčana sredstva kao nagrada za prethodno postignute rezultate

Kada je u pitanju pomoć u obrazovanju koju je lokalna zajdenica obezbjeđivala prethodnih godina i ove godine su izdvojena novčana sredstva za namjenu poboljšanja obrazovanja na području općine Banovići.

Izdvojena novčana sredstva u iznosu od 75.000 KM bit će utrošena u stipendiranje učenika srednjih škola i studenata sa područja općine Banovići za školsku i akademsku 2020/2021 godinu.

Odluka o stipendiranju  učenika i studenata  na području općine Banovići koja je donesena na Općinskom vijeću jednosglasno je podržana od strane PDA vijećnika.

Općinski načelnik Midhat Husić- kadnidat za načelnika ispred stranke PDA zajedno sa vijećnicima stranke PDA svojim radom zalagali su se za stvaranje boljeg ambijenta za mlade osobe sa područja općine Banovići.

Vijećnici PDA zajedno sa načelnikom Midhatom Husićem kao pomoć mladim osobama kao podsticaj obrazovanja za školsku i akademsku godinu 2018/2019 izglasali su povećanje novčanih sredstava u vidu stipendije.

Novčana sredstva za stipendiranje bit će obezbijeđena iz planiranih sredstava iz Budžeta općine Banovići pod stavkom „ Stipendiranje studenata i đaka“.

Na ovaj način općina Banovići na čelu sa načelnikom Midhatom Husićem i vijećnicima PDA nastoji pružiti pomoć mladim učenicima i studentima kojima je za ostvarivanje dobrih rezultata svaki vid pomoći dobro došao. Pružanjem novčane pomoći i podrške općina Banovići nastoji poboljšati stepen obrazovanja svog stanovništva.

Back to top button