U rodnom selu Mirsada Kukića 10 hiljada Banovićana – Sa predizbornog skupa PDA iz Banovići Sela

Večeras je pred 10 hiljada Banovićana održan predizborni skup ove stranke u rodnom mjestu predsjednika dr. Mirsada Kukića u organizaciji OO PDA Banovići. Ovaj veličanstveni skup pokazao je da PDA nema ni malo sumnje u pobjedu na predstojećim izborima i da su Banovićani čvrsto ostali uz dr. Mirsad Kukića.
Na skupu su govorili kandidati PDA za Skupštinu TK iz Banovića: Mirsad Bećić, Azra Kahrimanović, Rasim Dostović i Jasmina Lugavić, kandidat za Parlament FBiH Safer Demirović, nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić.
– Večeras ovim veličanstvenim skupom Banovići Selo i Banovićani šalju poruku Bosni i Hercegovini da Banovići daju sigurnih 10 hiljada glasova za PDA što će je činiti pobjedničom strankom koja će biti vlast u TK, kazala je predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić. Ujedno je pozvala sve prisutne u Banovići Selu da svoj glas daju Fahrudinu Radončiću, kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, čovjeku koji je zadnje dvije godine čvrsto čuvao interese Banovića i TK, čovjeku čiji je interes da BiH bude jaka i ekonomski stabilna država i članica EU.
Na večerašnjem skupu prisutnima se obratio i uvaženi gost iz Živinica, komandant Živiničkih osa Mevludin Mahmudbegović što je još jedan od dokaza u čijim redovima i uz koga su branioci i patriote naše zemlje.
Nakon zvaničnih obraćanja, prisutnima su predstavljeni gostujući kandidati PDA BiH za predstojeće izbore na čelu sa nosiocem liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom dr. Mirsadom Kukićem koji je večeras izlaskom na pozornicu očekivano izazvao najveće ovacije. Hiljade pristalica PDA još jednom su pokazale da dr. Mirsad Kukić ima bezuslovnu i neupitnu podršku ljudi koji njegova djela nisu zaboravili, koji podržavaju njegov trud jer znaju da je uvijek njihove interese stavljao ispred vlastitih. Osnivanjem Pokreta početkom godine još jednom se suprostavio pogrešnim politikama i krenuo u stvaranje novog političkog ambijenta koji će nakon 7. oktobra i prve pobjede na izborima nastaviti svoj razvoj.
OO PDA Banovići večeras je zaokružio ciklus predizbornih skupova održavanih protekli mjesec dana na području cijele opštine gdje su predstavljeni kandidati za predstojeće Opće izbore.

Večerašnji skup bio je uvertira u ono što Pokret demokratske akcije priprema za 5. oktobar kada će Banovići biti domaćin Centralnog predizbornog skupa PDA BiH koji će se održati na Trgu žrtava Srebrenice sa početkom u 19 sati.

Back to top button