UL. 10. SEPTEMBRA – KO JE ZAHTIJEVAO KAŽNJAVANJE GRAĐANA? (DOKAZ)

Još jedan u nizu pokušaja manipulacije građana općine Banovići od strane općinskog načelnika Bege Gutića bio je vezan za parkiranje vozila u ul. 10. Septembra (Hanke), pokušavajući okriviti PU Banovići i MUP TK za kako kaže “represivne mjere”, iako je znao da kad tad istina izađe na vidjelo.

Naime, općinski načelnik Bego Gutić, kao nosilac izvršne vlasti, koja predstavlja jedan od tri osnovna stuba pravne države, tada je pozivao građane na kršenje zakona i neposluh prema pripadnicima MUP-a TK, koji predstavljaju najznačajniju kariku u lancu institucija koje štite građane BiH, a gle čuda općinski načelnik Gutić preko svojih službi, u svom stilu, prvo vas prijavi pa vas “brani” pozivanjem na neposluh i nepoštivanje Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja. 

Iako je i sam dugo godina bio uposlenik MUP-a TK i vrlo dobro zna da MUP TK – PU Banovići mora postupiti po prijavi, ali i iz svoje mjesne i stvarne nadležnosti, a ne kako to on kaže “vršenja represije”.

Sami prosudite zašto je preko svojih službi prvo vas prijavio, a onda tražio neposluh?

Ovo nije jedinstven slučaj, ali o ovakvim i sličnim slučajevima ćemo nastaviti obavještavati građane Banovića.

Akt koji građanima dajemo na uvid dokazuje da je dana 12.01.2022. godine iz općinske nadležne službe urgentno zahtijevana reakcija MUP TK – PU Banovići.

Izvor: Odgovor na vijećničko pitanje PU Banovići – materijal za 16. Redovnu sjednicu OV Banovići

Back to top button