Uručena rješenja o dodjeli stipendija za stotinu učenika i studenata

Općina Banovići je i ove godine nastavila praksu isplate sredstava učenicima i studentima za školovanje izdvojivši za ovu namjenu 75.000 konvertibilnih maraka. Tako su u petak rješenje o dodjeli stipendija dobila 50 učenika i 50 studenata s područja općine Banovići, za koje je određen iznos od 50 KM, odnosno 100 KM za deset mjeseci.

Alina Aganović, učenica drugog razreda Medicinske škole u Banovićima, koja prva put dobija stipendiju, rekla je da stipendija predstavlja veoma važan doprinos u njenom daljem školovanju.

Želim da se zahvalim Općini i općinskom načelniku, jer sam stipendiju dobila kao super odlikaš i drago mi je da se uspjeh vrednuje. Ujedno se nadam da će tako i ostati, istakla je Aganović.

Studentica četvrte godine Farmaceutskog fakulteta u Tuzli Lamija Kolarević  finansijsku podršku za školovanje dobila je treći put zaredom.

Stipendiju sam dobijala i prethodne dvije godine i zahvaljujem se zbog izdvajanja sredstava za podršku studentima, prvenstveno jer je to dobar podsticaj za ostvarivanje još boljih rezultata, navela je Lamija.

Kako je pojasnio Adem Mostarlić, pomoćnik općinskog načelnika, banovićko Općinsko vijeće donijelo je odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu stipendiju na koji se prijavilo 72 studenta i 109 učenika.

Back to top button