Zajedno ćemo graditi termoelektranu nakon izborne pobjede: Poručeno sa predizbornog skupa PDA u Tulovićima

Programski ciljevi i kandidati PDA BiH za Opće izbore 2018. predstavljeni su večeras članovima i simpatizerima PDA na skupu održanom u mjesnoj zajednici Tulovići. Pored 2500 članova skupu su prisustvovali i svi poslanici koji su početkom godine smjenili prethodnu Vladu TK. Prisutnima su se večeras obratili kandidati PDA za Skupštinu TK: Narcisa Šiljegović, Mirza Omerdić, Senad Alić i Mirsad Bećić.

Narcisa Šiljegović iz prijateljske opštine Živinice naglasila je da će Banovići i Živinice biti dio zajedničke budućnosti i nakon izborne pobjede PDA i da će zajedno graditi termoelektranu koja je od velikog značaja kako za rudnik Banovići, tako i za rudnik Đurđevik.
– Vi ste sretnici koji ste sačuvali Rudnik a sačuvali ste ga zahvaljujući jakim ljudima na čelu sa našim predsjednikom dr. Mirsadom Kukićem, kazala je Šiljegović.
Da je za sve pozitivno što se dešava na TK zaslužan jedan čovjek prepoznala je i Gračanica u čije ime je večeras govorio njihov kandidat PDA za Skupštinu TK Mirza Omerdić. Čovjek koji je zajedno sa Kukićem rekao ne režimu koji smatra da je Tuzlasnki kanton manje vrijedan u odnosu na njih.
– Nije Bosna i Hercegovina od Sebilja do Marin Dvora, već od Save do mora i od Drine do Une. Bosna i Hercegovina je i Bihać i Goražde i Srebrenica i Travnik i Gračanica. Bosna i Hercegovina su i Banovići, kazao je Omerdić u svom obraćanju pristalicama PDA i poručio onima koji ne rade u interesu Kantona nego za lični interes da će biti kažnjeni 7. oktobra i poslani tamo gdje pripadaju.
Sličnu poruku je poslao i aktuelni predsjednik Skupštine TK i nosilac liste PDA za Skupštinu TK Senad Alić istaknuvši da politika koju zagovara PDA se između ostalog zasniva na jačanju lokalnih zajednica i kantona.
-Hoćemo da ojačamo i poboljšamo zapošljavanje na području TK, da zadržimo stabilno privredno okruženje kakvo žele domaći i strani investitori, hoćemo da Sarajevki i Tuzlanski kanton budu jednaki, hoćemo ravnomjernu raspodjelu prihoda i putnu deblokadu TK, treba nam brza cesta za Sarajevo, treba nam brza cesta za Orašje, istakao je Alić u svom obraćanju.
U ulozi domaćina govrio je Mirsad Bećić, kandidat za Skupštinu TK koji je istakao značaj energetskog sektora kroz izgradnju termoblokova u Tuzli, Banovićima i Kaknju.
– Izgradnja termoblokova garantuje stabilnost energetskog sektora, posebno standard rudara i njihovu sigurnost, veće upošljavanje radnika, jeftiniju električnu energiju. To je ono zašto će se PDA bezuslovno boriti nakon izborne pobjede, kazao je Bećić.
Na čelu tima koji će nakon izborne pobjede dokazati da je sve navedeno moguće realizovati timskim radom i odgovornošću je predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Elzina Pirić koja je večeras dočekana ovacijama mještana Tulovića.
Skup je završen predstavljanjem kandidata PDA i najavom novog predizbornog skupa koji je zakazan sutra, 15.09.2018. u mjesnoj zajednici Bučik u 18 sati.

Back to top button