Zašto u Tulovićima ne može, a u Piskavici može?

Putem svoje Facebook stranice premijer Novalić je odgovorio i na pitanje vezano za izgradnju osnovne škole u Piskavici, općina Gračanica. Novalić smatra da ukoliko je projekat izgradnje osnovne škole u Piskavici bitan za lokanu zajednicu onda je samo potrebno da gradonačelnik Gračanice Nusret Helić taj projekat kandidira za sljedeću godinu i da će Vlada FBiH transferirati novac za školu bez ikakvih problema.

Pošto je premijer Novalić počasni građanin naše općine, želimo vjerovati da ne bi odbio ni
izgradnju osnovne škole u Tulovićima, samo da načelnik Gutić i većina u općinskom vijeću na 11. sjednici Općinskog vijeća nisu ukinuli planirana sredstva za eksproprijaciju.

Možda načelnik nije ni znao da može ovaj projekat predložiti višim nivoima vlasti, kako smo mu mi iz PDA sugerirali ili se plašio da bi ga Novalić odbio. Kako god, načelnikovo neznanje najviše će osjetiti tulovička djeca.

A za one vijećnike koji su podigli svoju ruku protiv škole u Tulovićima, zato što im je obećano rješavanje njih ili članova njihove porodice, informacija da će novu školu u Piskavici pohađati samo dva učenika.

Provjeru svega gore navedenog lako možete vidjeti na www.vijesti.ba

Back to top button