AM OO PDA BANOVIĆI: Na Skupštini izabrani rukovodni organi

Skupština AM OO PDA Banovići 07.03.2020.godine izabrala je Izvršni odbor, tri podpredsjednika i predsjednika AM OO PDA Banovići.

U Izvršni odbor AM OO PDA Banovići, nakon saglasnosti nadležnih stranačkih organa izabrao je 18. članova.

Za predsjednika AM OO PDA Banovići, nakon kandidature koja je pristigla iz svih 18 Mjesnih ogranaka Asocijacije mladih, izabran je Nermin Arnautović, koji je do sada obnašao dužnost povjerenika AM OO PDA Banovići.

Ovom prilikom izabrana su i tri podpredsjednika koji će zajedno sa predsjednikom i ostalim članovima Izvršnog odbora biti pokretačka snaga PDA kao političkog subjekta, čvrsto opredjeljenog za stvaranje preduslova potrebnih za privredni razvoj koji bi spriječio migraciju stanovništva.

Da mladi predstavljaju osnovnu pokretačku snagu PDA, kako je u svom obraćanju naglasila predsjednik OO PDA Banovići Elzina Pirić, potvrđuje i prepuna sala mladih ljudi koji će sihronizovano sa AŽ i ostalim članovima PDA BiH vratiti volju za život u jedinoj nam državi BiH razvijajući kako privredu i ravnopravnost svih naroda i građana tako i pravnu sigurnost u svim djelovima BiH.

U ime izabranih delegatima Skupštine zahvalio se predsjednik Nermin Arnautović te istakao da će uložiti maximalne napore da opravdaju ukazano povjerenje djelujući u okviru najbolje Općinske organizacije PDA BiH.

Back to top button