LICEMJERSTVO NAČELNIKA NA OTVARANJU DEŽURNE APOTEKE

Krajnje licemjerno i populističko ponašanje Načelnika Bege Gutića na jučerašnjem otvaranju dežurne apoteke koji kaže:

“Konačno će Banovići riješiti dugogodišnji problem dežurne apoteke za koji je ranije bilo nekoliko pokušaja da se odredi dežurna apoteka, pa čak je bilo i pokušaja da se naloži apotekama koje su već bile registrovane na području gradskog jezgra da moraju raditi u dežuri. Međutim, nije se imalo snage da se to dovede do kraja i evo zahvaljujući novoj apoteci, koja je otvorena u dijelu grada koji nije bio pokriven apotekama, došli smo u situaciju da imamo osiguranu podršku građanima tokom 24 sata. Ovo za građane Banovića znači još jedan kvalitet više i očekujemo da će ova apoteka ispuniti sve svoje obaveze kada je u pitanju dežura“,

Ništa sporno tu ne bi bilo da u Izvršnom odboru SDA Banovići nije upravo Nedžad Djedović koji je kao Pomoćnik ministra u Ministarstvu zdravstva TK, bio glavni kočničar otvaranja dežurne apoteke, inače bilo koje druge apoteke, svih ovih godina o čemu smo pisali u ranijem oglašavanju koje možete vidjeti na sljedećem linku.

Gutić je imao priliku u skupštinskim klupama TK predhodne dvije godine da zajedno sa Pomoćnikom ministra Nedžadom Djedovićem završiti i finalizirati otvaranje dežurne apoteke u Banovićima, ali se to nije dogodilo, naprotiv je diskutovao kako nama na broj stanovnika ne treba više niti jedna apoteka, štiteći interes svog člana izvršnog odbora, a ne građana Banovića.

Zahvaljujući zalaganju vijećnika PDA u OV Banovići i ministru zdravstva u Vladi TK dr. Boži Juriću, koji nije podlegao pritiscima, ucjenama i prijetnjama, te je na taj način pokazao da je iskreni borac za prava građana, a posebno građana Banovića koji će, nakon dugog niza godina, ponovo imati dežurnu apoteku u svom gradu.

Back to top button