U susret sutrašnjoj sjednici OV Banovići – Raskrinkavanje laži i obmana oko povećanja cijene Obdaništa

Ponavljamo da se PDA isključivo oglašava samo putem oficijelne web i Facebook stranice i da se ne služimo divljim portalima tipa “Direk TK”, “Banovićki Demant”, “Vijeće Građana Općine Banovići” itd, jer sve što napišemo nudimo i dokaz za to, za razliku od SDA Banovići i načelnika Bege Gutića, koji u svojim lažima i obmanama na navedenim divljim portalima nude samo prazne riječi, pa se ne libe za to upotrijebiti i djecu u obdaništu.

Mi se nikad nećemo umoriti od iznošenja istine i stojimo iza svake napisane riječi.

Načelnik i direktorica Dječijeg obdaništa, počeli su se baviti Dječijim obdaništem,tek nakon naše objave 05.10.2021. godine i pokušali pravdati povećanje cijene raznim lažima i obmanama, koje nisu stvarni razlog povećanja cijena.

U nastavku objave nudimo i dokaz o tome da su finansijska sredstva za renoviranje dječijeg toaleta i kupatila u Dječijem obdaništu pribavljena u 2020. godini prije dolaska sadašnje direktorice od Ministarstva obrazovanja i nauke TK, tako da njihove laži oko razloga povećanja cijene obdaništa gnusna laž i neistina.

Stvarni razlozi povećanja cijene obdaništa nemaju veze sa poboljšanjem uslova u obdaništu, već se odnose na:

  • neplanske izdatke za plate i druge obaveze, novih 6 uposlenika, koje je načelnik Gutić i direktorica morali planirati, te naći način da se obezbijede finansijska sredstva, što nije korektno ni prema novouposlenim radnicima, a ni prema postojećim radnicima, čije su plate na ovakav način ugrožene, a da to ni u kom slučaju nisu dužni roditelji nadoknaditi.
  • smanjenje finansijskih sredstava u budžetu Općine Banovići, koje je načelnik planirao za JU Dječije obdanište u 2021 godini u visini od 40.000 KM su manje u odnosu na prošlu 2020. godinu. (Službeni glasnik općine Banovići br. 3 od 08.03.2021.godine, strana 29 dokumenta).

Na sutrašnjoj sjednici OV Banovići 11.10.2021. godine vijećnici  u OV Banovići će imati priliku da se izjasne o navedenom poskupljenju, pa je pred nama da vidimo ishod.

U nastavku objave osim dokaza o datumu 30.12.2020. godine, potpisivanja ugovora sa MONK TK i drugih pogledajte i inicijativu Kluba vijećnika PDA u OV Banovići oko proširenja parking prostora ispred JU “Dječije obdanište” na sjednici održanoj 07.09.2021. godine.

Izvor: Materijal za 5. Redovnu sjednicu OV Banovići održanu 31.03.2021. godine


Izvor: Materijal za 5. Redovnu sjednicu OV Banovići održanu 31.03.2021. godine

 

Izvor: Izvod iz zapisnika sa 10. Redovne sjednice održane 07.09.2021. godine

 

Izvor: Zvanična Facebook stranica JU “Dječije obdanište” Banovići

 

Back to top button