Načelnik Midhat Husić (PDA) – Realizujemo ono što smo planirali i obećali prethodnih godina

Ravnomjeran razvoj i ulaganje u mjesne zajednice jedan su od principa djelovanja PDA definisanih osnivačkim aktom. U lokalnoj zajednici ovaj razvoj najviše se ogleda kroz kapitalne projekte koji se uspješno implementiraju u skladu sa planiranim i obećanim aktivnostima.

Načelnik Općine Banovići Midhat Husić, koji mandat obavlja pod zastavom Općinskog odbora PDA Banovići, ovih dana je okončao implementaciju  još nekoliko infrastrukturnih projekata. Riječ je projekatima  rekonstrukcije i asfaltiranja puteva u mjesnim zajednicama Grad II, Pribitkovići i Banovići Selo.

– Zahvaljujući podršci Općinskog vijeća, odnosno Klubu PDA koji čini ubjedljivu većinu u Općinskom vijeću, uspješno realizujmo planirane kapitalne projekte i rješavamo novonasatale probleme. Kada je u pitanju putna infrastruktura u ovoj godini smo planirali ukupno izgraditi osam dionica čija vrijednost iznosit oko milion konvertibilnih maraka. Planirana kapitalna ulaganja za cijelu godinu iznose preko dva miliona konvertibilnih maraka, – kazao je načelnik Husić.

Izuzetno značajan je i nastavak izgradnje Trga u centru grada koji će se spojiti sa prvoizgrađenim kružnim tokom vrijednosti oko 300 hiljada konvertibilnih maraka kao i  implementacija projekta uvođenja video nadzora u gradskom području pod nazivom  „Siguran grad“. Husić je istakao i mnoge druge projekte iz oblasti energetske efikasnosti, vodosnabdijevanja, projekte izgradnje kolektora, kao i izgradnju  infrastrukture u poslovnoj zoni Sadnice kojim se uspješno realizuju planirane aktivnosti.

Back to top button