Nećemo u Koncern – poručeno sa predizbornog skupa PDA

Pokret demokratske akcije Opštinskog odbora Banovići večeras je skupom u mjesnoj zajednici Pribitkovići nastavio svoju predizbornu kampanju za predstojeće oktobarske izbore.
Skup je otvorila predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić koja je obraćajući se prisutnima napravila poređenje položaja rudara u Koncernu sa rudarima rudnika Banovići. – Preuveličavanje položaja rudara u tim rudnicima jasno je davanje do znanja da bi prva odluka tih političkih opcija bila uvođenje rudnika Banovići u Koncern. Radnici rudnika Banovići najbolje znaju kakve su borbe vođene za očuvanje pravnog subjektiviteta Rudnika kao i činjenicu da se ostalih sedam rudnika u Koncernu bori sa likvidnošću, da su u milionskim dugovanjima i da njihovi radnici već nekoliko puta organizuju štrajkove kako bi dobili zdravstvene knjižice na vrijeme, dobili plaću ili uplate doprinosa za odlazak u penziju. Takođe znaju da su rudnici u Koncernu za ovih nekoliko godina od ulaska u Koncern ostali bez 4500 radnika, a da je sam rudnik Kreka izgubio gotov 2000 radnih mjesta, dok smo mi broj radnika povećali i svake godine povećavamo, kazala je Pirić.
Na skupu su se obratili kandidati za predstojeće Opće izbore: Fatima Jukan kandidatkinja za Parlament FBiH iz Gračanice, Sandra Memić i Azra Kahrimanovići kandidatkinje za Skupštinu TK.
– Poručile su da je sada više nego ikada potrebno zbiti redove jer je samo na taj način moguće zauzeti više mjesta u kantonalnim, federalnim i državnim institucijama. Ne treba dozvoliti drugima da odlučuju o nama, poručeno je sa skupa iz Pribitkovića.

Na kraju predizbornog skupa predstavljen je Izborni štab OO PDA Banovići i najavljen slijedeći predizborni skup u mjesnoj zajednici Repnik, 28.9.2018. (petak) u 18,30 h.

Back to top button