Odgovor Općinskih vijećnika Banovići Safetu Softiću: ‘Za razliku od vašeg ogledala gdine Safete, naše ogledalo je čisto’

Vijećnici Općine Banovići pozivaju Safeta Softića da prestane sa iznošenjem uvredljivih tvrdnji na rad Općinskog vijeća Banovići.

Tačnije nakon vandredne sjednice Općinskog vijeća Banovići koja je održana zbog aktuelnih dešavanja u RMU Banovići, Općinsko vijeće donijelo je zaključak u kome su između ostalog Safeta Softića i Fadila Novalića proglasili personom NON GRATA, zbog zaustavljanja projekta izgradnje termoelektrane u Banovićima i razvoja privrednog kolektiva RMU Banovići.

Nakon ove vijesti koja je buknula u javnosti Safet Softić je svojim istupom i reakcijom izašao u javnost sa sljedećom izjavom koju prenosimo u cjelosti;

„ Nažalost ljudi koji su danas pod pritiskom digli ruku za ovako monstruoznu odluku moraju se pogledati u ogledalo „

Reakcija vijećnika je sljedeća :

Za razliku od vašeg ogledala, naše ogledalo je čisto.

„ Mi vijećnici oštro osuđujemo ovakve navode, osudu, etiketiranje i stavljanje vijeća u takav kontekst. Nikada ni jednu odluku nismo donijeli pod pritiskom. Tu smo u ime i za narod, za dobrobit naroda i čitave lokalne zajednice. Ne zadovoljavamo lične interese kao dotični Safet Softić, koji samo cips ima u Banovićima, a sve ostalo je u Sarajevu.

Nama samo nije jasno kako neko čiji korijeni potiču iz ovog rudarskog grada, radi sve kako bi isti taj grad koji ga je i postavio tu gdje jeste, uništio do temelja. Ovakvim istupom, optuživanjem Safet Softić dokazuje da mu ništa nije sveto, i da nas vijećnike jednostavno rečeno vrijeđa. Mi nismo monstrumi, jer monstrumi se ne bore za svoje, za čitavu lokalnu zajednicu, monstrumi se brinu samo za sebe, pa se sad pitamo ko je ovdje pod pritiskom monstruoznih radnji uništavanja jednog grada i rudnika koji hrani skoro pa čitavu općinu.

Gospodine Softiću tražimo od vas da prestanete sa javnim optužbama, vrijeđanjem i ovakvim istupom, jer ako ste se već skoro pa javno odrekli svog grada, jer ovakvim ponašanjem ništa drugo zaključiti i ne možemo, pustite nas da se borimo za ono što je naše, ali ljudski i dostojanstveno.”

Potpis vijećnika koji su izglasali i podržavaju zaključak za izglasavanje gdina. Safeta

Softića za personu NON GRATA Općine Banovići.

 

 

Back to top button